Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2021 19:43
Čas čtení 0:29
Richard Bonde

Transgenderová MMA bojovníčka Alana McLaughlinová porazila Celine Provostovú. Od roku 2014 ide o prvý MMA zápas transrodovej ženy

SPORT
Uložit Uložené

Zvíťazila v druhom kole po 3 minútach a 32 sekundách.

Alana McLaughlinová je prvou transgenderovou MMA bojovníčkou v Spojených štátoch od roku 2014. V piatok večer sa jej podarilo vyhrať svoj debutový zápas, v ktorom porazila Celine Provostovú. Informoval o tom športový portál ESPN.

McLaughlinová sa k svojmu víťazstvu prebojovala po 3 minútach a 32 sekundách druhého kola, keď uštedrila Provostovej rear naked choke.

V prvom kole sa Provostovej darilo McLaughlinovú zdolávať viacerými údermi a vyzeralo to tak, že zápas vyhrá. V druhom kole sa však transgenderová bojovníčka chopila vedenia, Provostovú zložila k zemi a uškrtila ju zozadu.

alana mclauhglin
Zdroj: Courtesy of Combate Global

„Nájsť si súpera bola sama osebe nočná mora,“ povedala McLaughlinová pred súbojom. „Pred Provostovou mám veľký rešpekt.“ V histórii amerického MMA je McLaughlinová len druhou transgenderovou bojovníčkou. Prvá, Fallon Foxová, sa bola na zápas pozrieť.

Doporučeno
Papež se vedle Čaputové cítí, jako by omládl. Cesta na Slovensko ho naplnila energií, tvrdí Papež se vedle Čaputové cítí, jako by omládl. Cesta na Slovensko ho naplnila energií, tvrdí 12. září 2021 18:33
Domů
Sdílet
Diskuse