Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 7:53
Čas čtení 1:01
Ilona Hobzová

Sekretářka z koncentračního tábora nechtěla před soud. 96letou ženu na útěku dopadla policie

Sekretářka z koncentračního tábora nechtěla před soud. 96letou ženu na útěku dopadla policie
Zdroj: Unsplash/Karsten Winegeart/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Němka Irmgard Furchner je obžalovaná z napomáhání jedenácti tisícům vražd během druhé světové války.

Soud s Irmgard Furchner, bývalou sekretářkou nacistického tábora, měl začít ve čtvrtek v dopoledních hodinách u Okresního soudu v Quickbornu. Obžalovaná šestadevadesátiletá žena se ale k soudu nedostavila, navíc utekla z domu s pečovatelskou službou, ve kterém žila. Ženu se po několika hodinách podařilo dopadnout, podle informací mluvčí soudu bude proces odložen. 

Doporučeno
Skaut, učitel a ochránce dětí Fredy Hirsch. Ke sportu a poznání je vedl i v Terezíně a Osvětimi Skaut, učitel a ochránce dětí Fredy Hirsch. Ke sportu a poznání je vedl i v Terezíně a Osvětimi 12. února 2021 9:34

Soud už minulý týden obdržel od Irmgard Furchner dopis, ve kterém je informovala, že se k líčení dostavit nechce. Jak na čtvrteční tiskové konferenci uvedla mluvčí soudu Frederike Milhoffer, obžalovaná byla obeznámena s důsledky, pokud by k soudu nepřišla. Nezdálo se pravděpodobné, že by vzhledem ke svému věku Furchner k soudu opravdu nedorazila. Když ji ale ve čtvrtek ráno úředníci vyzvedávali v domě s pečovatelskou službou, nebyla tam. Podle mluvčí ujela brzy ráno taxíkem.

Zpět
Sdílet
Diskuse