Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2021 20:28
Čas čtení 1:29
Ilona Hobzová

Seznam se, Nyke Slawik. První trans politička v německém parlamentu

Seznam se, Nyke Slawik. První trans politička v německém parlamentu
Zdroj: gruene-nrw.de
POLITIKA LGBTQ+ LIDÉ NĚMECKO
Uložit Uložené

Ochrana klimatu, srovnání platů mužů a žen, boj proti homofobii a transfobii. To jsou jen některé plány Nyke Slawik, které chce prosazovat.

Nyke SlawikTessa Ganserer. Dvě ženy, kterým se nedávno povedl historický krok. Jsou to první trans političky, které usednou v německém parlamentu. První jmenovaná, Nyke Slawik,  se stala členkou spolkovému sněmu v pouhých sedmadvaceti letech

Německé a polské kořeny

Nyke Slawik se narodila v roce 1994 v Leverkusen-Opladen, městě nedaleko Kolína nad Rýnem. Právě odtud pochází i její matka. Její otec, jak příjmení napovídá, přišel do Německa z polského Slezska. Nyke vystudovala angličtinu a amerikanistiku a Komunikační a mediální studia na univerzitě Heinricha Heineho v Düsseldorfu. Během studií absolvovala jeden semestr ve Velké Británii i stáž v v Evropském parlamentu v Bruselu. Její domov je pořád v Leverkusenu.

Domů
Sdílet
Diskuse