Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2021 15:50
Čas čtení 1:19
Radim Šlechta

Babiš přiznal nákupy nemovitostí ve Francii. Vlastnictví offshore společností ale odmítá

Babiš přiznal nákupy nemovitostí ve Francii. Vlastnictví offshore společností ale odmítá
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Předseda vlády měl skrz firmy v daňových rájích nakoupit nemovitosti za 400 milionů korun.

Premiér Andrej Babiš (ANO) přiznal nákup 16 nemovitostí ve Francii. Nákup měl zrealizovat přes offshorové společnosti (firmy sídlící v tzv. daňových rájích). Hodnota těchto nemovitostí se pohybovala okolo 400 milionů korun. Babiš podle deníku Právo nákupy přiznal, zároveň ale odmítá, že by společnosti v daňových rájích vlastnil. 

Doporučeno
Pandora Papers: Premiér Babiš si podle uniklých dokumentů poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy Pandora Papers: Premiér Babiš si podle uniklých dokumentů poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy 3. října 2021 19:54

„Bylo to doporučení realitní kanceláře, doporučila to koupit přes advokáta. Není to nic nelegálního,” vyjádřil se předseda vlády Andrej Babiš k nákupu 16 francouzských nemovistostí, které měl nakoupit přes offshore společnosti. Vyjádřil se také, že se nejednalo o politicky šťastný krok, avšak zdůraznil, že se v době nákupu ještě v politice nepohyboval. Odmítl také, že by společnosti, které sídlí v daňových rájích, vlastnil. 

Domů
Sdílet
Diskuse