Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2021 12:01
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

ČEZ: Elektřina od nového roku zdraží o 30 %, plyn až o dvě třetiny

ČEZ: Elektřina od nového roku zdraží o 30 %, plyn až o dvě třetiny
Zdroj: ČEZ/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Nejen zákazníci ČEZu budou mít dražší energie.

Čechům a Češkám se od začátku nového roku zvýší ceny plynu a elektřiny. Energetická společnost ČEZ uvedla, že plánuje nárůst cen elektřiny přibližně o třetinu, nárůst cen plynu o polovinu až dvě třetiny. Informoval o tom server Echo24. 

Od začátku roku se zvednou ceny elektřiny i plynu nejen zákazníkům ČEZ. Konkrétně půjde o ty klienty, kteří na rok 2022 nemají zafixovanou cenu elektřiny. Společnost to má oznámit 1. listopadu letošního roku. Důvodem je prý velký nárůst velkoobchodních cen energií. Hovořil o tom ředitel společnosti Daniel Beneš v rozhovoru pro Hospodářské noviny. 

„Odhadujeme, že na koncové faktuře, kterou dostávají domácnosti, se to může projevit zvýšením řádově o 30 procent oproti letošnímu roku,“ okomentoval situaci Beneš. Důvody jsou různé. Jedním z nich je zvýšení ceny plynu, emisních povolenek i zvýšení poptávky po energiích. 

Nárůst ceny plynu by měl být ještě dramatičtější„Nárůst bude vyšší než u elektřiny. Nejsme hlavní dodavatel, na to jsou tady jiní hráči, ale můj odhad je zdražení konečné faktury o polovinu až dvě třetiny,“ říká Beneš.

Po službách skupiny ČEZ vzrostla poptávka poté, co v minulém týdnu skončila společnost Bohemia Energy a téměř milion lidí se ocitlo bez dodavatele elektřiny. Novým zákazníkům ČEZ poskytuje dražší energii již nyní.

Domů
Sdílet
Diskuse