Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2021 15:30
Čas čtení 3:24
Ondřej Jarůšek

Půjčil si 300 tisíc korun na přípravu, zápas o titul ale prohrál. Český MMA bojovník má teď další šanci stát se šampionem Oktagonu

Půjčil si 300 tisíc korun na přípravu, zápas o titul ale prohrál. Český MMA bojovník má teď další šanci stát se šampionem Oktagonu
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Turnaj OKTAGON PRIME 4 nabízí velkolepé zápasy, ve kterých se skrývají i silné osobní příběhy. Na co všechno se můžeme těšit?

Domácí organizace OKTAGON MMA už tuto sobotu poprvé zavítá do Pardubic a s sebou přiveze zápasovou kartu nabitou k prasknutí. Na fanoušky smíšených bojových umění čeká 11 bitev, ve kterých se představí nejen špička české a slovenské scény, ale taky řada známých jmen ze zahraničí.

Celému galavečeru bude vévodit titulová bitva mezi tuzemskou jedničkou Filipem Mackem a dánským „žralokem“ Jonasem Magardem, kteří se pobijí o to, kdo se stane novým šampionem bantamové váhy organizace.

Základní informace o turnaji OKTAGON PRIME 4
Kdy: 6.11. 2021
Kde: Pardubice, Enteria Arena. Živý přenos na OKTAGON.tv.
Hlavní hvězdy turnaje: Filip Macek, Lucie Pudilová, Jaroslav Pokorný a další.

Půjčil si 300 tisíc, ale prohrál

Macek už měl opasek šampiona OKTAGONu jednou na dosah ruky, tehdy mu to ale nevyšlo. Po sérii dominantních výher v prvním kole se český bojovník utkal v roce 2019 se slovenskou hvězdou Tomášem Deákem, který v pěti kolech Macka přesvědčivě zdolal a pás šampiona získal on.

Doporučeno
Česká MMA bojovnice trénuje v domovském gymu Conora McGregora: Potřebovala jsem změnu, abych se zlepšila, říká Pudilová (Rozhovor) Česká MMA bojovnice trénuje v domovském gymu Conora McGregora: Potřebovala jsem změnu, abych se zlepšila, říká Pudilová (Rozhovor) 1. listopadu 2021 11:30

Na tento den vzpomíná Filip Macek ještě i dnes velmi emotivně. Kromě toho, že prohrál, se proti němu totiž také obrátila hala poté, co po úderech Deáka úmyslně padal, aby boj přenesl na zem. „Ze začátku jsem mu chytil nohu, z toho se dostal. Pak jsem tam párkrát spadnul a vím, že najednou tam začalo bučet 15 tisíc lidí. V tu chvíli jsem chtěl být kdekoliv, jenom ne tam,“ vzpomíná Macek na osudový večer ve videu Cesta na OKTAGON.

Porážka to bylo ještě o to trpčí, že do přípravy titulového zápasu vložil obrovské úsilí a nemalé finanční prostředky. „Připravoval jsem se na to asi rok a dával jsem do toho všechno. Půjčil jsem si k tomu na přípravu ještě 300 tisíc a počítal jsem s tím, že vyhraju titul a že se to povede, ale nepovedlo,“ dodává elitní český bojovník.

Nyní stojí Macek před životním zápasem znovu, opět ale stojí před velkou výzvou. V cestě mu totiž stojí Dán Jonas Magard, který ví, že navzdory velkým zkušenostem Macek není neporazitelný. „Je to jednička ve východní Evropě a má hodně zápasů. Je to veterán. Má ale taky hodně porážek. Prohrál patnáctkrát, to znamená, že existuje 15 způsobů, jak ho porazit,“ říká odhodlaně Magard ve videu.

Domů
Sdílet
Diskuse