Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2021 8:27
Čas čtení 1:14
Radim Šlechta

Streamerka má přezdívku Squid Game už přes 10 let. Kvůli seriálu od Netflixu teď ale ztrácí pracovní příležitosti a lidé ji uráží

Streamerka má přezdívku Squid Game už přes 10 let. Kvůli seriálu od Netflixu teď ale ztrácí pracovní příležitosti a lidé ji uráží
Zdroj: Netflix
NEWS
Uložit Uložené

Lydia přemýšlí, že změní své jméno na sociálních sítích. Kvůli shodě se známým seriálem se potýká s nenávistnými zprávami, snahami o hacknutí účtu i odmítáním na trhu práce.

Britská streamerka má problém se svým jménem. Na internetu totiž vystupuje jako Squid Game či Squid Gaming, kvůli čemuž se teď potýká se záplavou zpráv, hackerskými útoky ale i obtíží sehnat práci. Pod přezdívkou přitom natáčela na různé platformy již několik let před vznikem populárního netflixového seriálu. Informovala o tom BBC. 

Doporučeno
Squid Game je nejsledovanější seriál v historii Netflixu. Zaklínače, Bridgerton i Stranger Things strčil do kapsy Squid Game je nejsledovanější seriál v historii Netflixu. Zaklínače, Bridgerton i Stranger Things strčil do kapsy 13. října 2021 11:11

„Moje jméno je narychlo vymyšlené. Squid mi říkali moji kamarádi, protože se rýmuje s lid a Lydia je moje skutečné jméno,“ popsala streamerka vznik své přezdívky, pod kterou natáčí již více než 10 let. Po odstartování seriálového hitu Squid Game v její kariéře ale nastaly nevítané změny. 

Fanoušci série podle slov Lydie neustále píší na její účet v domnění, že se jedná o účet seriálového hitu. Často se ve zprávách uchylují i k nenávistným zprávám po tom, co zjistí, že se nejedná o oficiální účet seriálu. Netflix na propagaci totiž používá své kanály a sérii vlastní účet nevytvořil. 

Domů
Sdílet
Diskuse