Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2021 9:53
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Nový Zéland povolí bezpečnostní testování drog. Lidé si budou moci bezpečnost substance zkontrolovat i na festivalu

Nový Zéland povolí bezpečnostní testování drog. Lidé si budou moci bezpečnost substance zkontrolovat i na festivalu
Zdroj: Pxfuel / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI NOVÝ ZÉLAND
Uložit Uložené

Revoluční legislativa prošla třetím čtením minulý týden. Schválená novela, od které si experti slibují záchranu životů, vejde v platnost 7. prosince.

Novozélandští zákonodárci odhlasovali zákon, který umožní uživatelům drog zkontrolovat kvalitu drogy před použitím třeba na festivalu, informuje VICE. Taková možnost existovala v zemi již dříve, ale co se legality týče, fungovala pouze v rámci neprobádané „šedé zóny“. Od nynějška budou „preventivní“ testy legální, od čehož si experti slibují záchranu životů.

Doporučeno
Ženu na Novém Zélandu držel jako „rukojmí“ vačnatec. Vysvobodila ji až policie Ženu na Novém Zélandu držel jako „rukojmí“ vačnatec. Vysvobodila ji až policie 16. listopadu 2021 14:54

Na Novém Zélandu tato legislativa fungovala na zkušební bázi již více než rok a osvědčila se. Proto ji poslanci oficiálně implementovali. Novela nicméně nezahrnuje testování pouze v rámci festivalů, podle odbornice Sarah Helm z Novozélandské drogové nadace se otevřou možnosti dalším zdravotním a sociálním zařízením, které budou moci tímto způsobem zamezit zbytečnému umírání na ulicích.

Domů
Sdílet
Diskuse