Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Footshop.
9. prosince 2021 11:30
Čas čtení 1:38
Sponzorovaný obsah

Doplň svůj byt o limitované křeslo od známých umělců. Vybereš si motiv hracích karet, nebo graffiti?

Doplň svůj byt o limitované křeslo od známých umělců. Vybereš si motiv hracích karet, nebo graffiti?
Zdroj: Footshop/Tomáš Třeštík
MÓDA
Uložit Uložené

V rámci oslav vyzval Footshop 10 umělců z celé Evropy, aby vytvořili jedinečná designová křesla ze starých kartonů.

Mít doma opravdu unikátní kousek nábytku, který nikdo jen tak nepřehlédne? Designový nábytek s opravdu zajímavým příběhem nově nabízí Footshop v rámci oslav svých desátých narozenin. Společně se značkou Reebok se spojil s deseti umělci z deseti různých zemí a připravil řadu deseti designových kousků nábytku, které tě nadchnou

Sérii křesel najdeš na stránkách Footshopu od 9. prosince a každý výherce jednoho z těchto deseti kousků v rámci narozeninových oslav dostane ke křeslu s naprosto unikátním designem i tenisky Reebok, které speciálně upravila umělkyně @Customsmichelle. 9. prosince vydává Footshop také kolekci oblečení, které odráží dekádu existence legendárního obchodu. 

Podívat se na křesla
Footshop
Zdroj: Footshop/Tomáš Třeštík

Pro hráče i milovníky ulice

O návrhy a zpracování křesel se postarala řada různých umělců napříč Evropou a na své si zde přijde opravdu každý. Duo Ondrash & Kašpárek jako zástupci České republiky přišli s návrhem křesla s barevnými polštářky, které tě hned na první pohled dostanou svými bláznivými psychadelickými barvami, pro tuto dvojku designérů opravdu typickými. 

Slovensko v kampani reprezentoval Martin Lukáč, který fanouškům Footshopu přinesl abstraktně vyhlížející křeslo s pouličním nádechem. Na své si ale přijdou fanoušci karetních her a motivu klasických pokerových karet. O design tohoto kousku se postarala německá pop artová umělkyně Johanna Walderdorff.

Footshop
Zdroj: Footshop/Tomáš Třeštík

O další návrhy, u kterých je velmi těžké vybrat ten nejpovedenější, se postarali KSELEQOQYNQYSHY z Rumunska, Aleksandra Georgieva z Bulharska, Daniel Labrosse z Maďarska, Roel van der Linden z Nizozemska, Flavien "mile" flavor z Francie, EDYTA GRZYB z Polska a CACAO ROCKS z Řecka. O editorial se pak postaral úspěšný český fotograf Tomáš Třeštík.

Výroba ve dvou fázích

Výroba křesel probíhala ve dvou fázích. Ještě než se umělci pustili do své práce, společnost Kartoons se postarala o výrobu deseti naprosto identických křesel, na kterých mohli tvůrčí lidé popustit uzdu své kreativity. Všechny kousky navíc firma společně s Footshopem vyrobila z kartonů, které měl legendární módní obchod ve skladu. Dává tak najevo jediné. Na udržitelnosti záleží.

Společně s designovými bytovými doplňky Footshop obdaruje každého, kdo křeslo vyhraje unikátními botami Reebok Classic Leather Grow, které designérka Michelle upravila tak, aby k jednotlivým jedinečným kusům nábytku dokonale ladily. 

Značka Reebok hraje velmi důležitou roli také v doprovodné unisex kolekci oblečení, kterou ti Footshop v rámci oslav také přináší. Na módních kouscích najdeš originální popisky a citáty, které jsou s Footshopem a jeho kulturou spojené po celou dobu jeho existence. V kolekci najdeš tři trička a dvojici hoodies, která bude k dispozici již od 9. prosince na e-shopu i v kamenných prodejnách.

Chci kolekci Footshop meets Reebok
KřeslaKřeslaKřeslaKřesla
Zobrazit galerii
(20)
Domů
Sdílet
Diskuse