Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. prosince 2021 7:35
Čas čtení 1:29
Tímea Krauszová

Více než 40 velbloudům zakázali účast na soutěži krásy, protože absolvovali kosmetická ošetření a výplně botoxem

Více než 40 velbloudům zakázali účast na soutěži krásy, protože absolvovali kosmetická ošetření a výplně botoxem
Zdroj: Pexels/Francesco Ungaro/CC0/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Vítězné zvíře v bizarní soutěži získá až 66 milionů dolarů.

V Saúdské Arábii se konal velbloudí festival na počest prvního krále Abd al-Azíze. Součástí festivalu je i soutěž krásy, za kterou přicestovalo až 33 tisíc návštěvníků spolu se svými velbloudy, a to nejen z regionu Středního východu, ale také z Ruska, Francie či USA.

Desítky zvířat byly ale ze soutěže diskvalifikovány poté, co vyšlo najevo, že jejich majitelé jim nechali udělat různé kosmetické procedury: výplně, aplikace botoxu či změny některých rysů, aby byli velbloudi hezčí. Majitelé se tak podle BBC připravili o šanci vyhrát 66 milionů dolarů.

ťava
Zdroj: Pexels/Francesco Ungaro

Pro krásu museli trpět

Porota se při soutěži krásy dívá na několik faktorů. Velbloudi by měli mít velké povislé rty, velký nos a vytvarovaný hrb. K odhalení majitelů, kteří si pomohli moderními zkrášlovacími procedurami, využili několik technologií. Všechna zvířata musela podstoupit zkoušku, při které jejich pohyby a rysy analyzovali odborníci, vysvětlila podle BBC saúdskoarabská tisková agentura SPA. Potom pořídili RTG snímky i 3D ultrazvukové snímky jejich hlav, krků a trupů a odebrali jim vzorky pro genetickou analýzu a další testy. Ne všechna zvířata byla „čistá“.

Domů
Sdílet
Diskuse