Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. prosince 2021 16:45
Čas čtení 1:32
Tímea Krauszová

V centru Vídně protestovalo přes 40 tisíc lidí. Nelíbí se jim povinné očkování ani ostatní opatření proti koronaviru

V centru Vídně protestovalo přes 40 tisíc lidí. Nelíbí se jim povinné očkování ani ostatní opatření proti koronaviru
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVIRUS RAKOUSKO
Uložit Uložené

Protest svolala strana FPÖ poté, co vláda oznámila, že zvažuje povinné očkování.

Na demonstraci proti pandemickým opatřením v rakouské metropoli Vídeň přijelo v sobotu na náměstí Heldenplatz podle odhadů policie přibližně 44 tisíc lidí. Šéf opoziční pravicové Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Herbert Kickl vyzval k odporu vůči povinnému očkování proti koronaviru, které má v Rakousku začít platit od února příštího roku. Informovaly o tom agentury APA a DPA.

Bez roušek proti povinným vakcínám

Plánovanou povinnou vakcinaci vůči covidu, jakož i časově neomezený lockdown pro neočkované nazval Kickl „útokem na lidskost“. „Tato vláda jedná sadisticky,“ uvedl populistický politik před svými přívrženci.

protest Viedeň
Zdroj: TASR/AP

Navzdory přítomnosti policie většina protestujících neměla na tváři ochranu úst a nosu, která je v současnosti v Rakousku povinná na hromadných akcích. Na transparentech protestujících měli hesla jako „Ne nucenému očkování“, „Ruce pryč od našich dětí“ či výzvy k odstoupení vlády. Po projevech politiků z FPÖ začal v centru Vídně protestní pochod.

Zpět
Sdílet
Diskuse