Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2021 14:04
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

VIDEO: „Magistr, pardon bakalář“, přeřekl se Mynář během jmenování Lipavského

VIDEO: „Magistr, pardon bakalář“, přeřekl se Mynář během jmenování Lipavského
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Jmenování nové vlády se neobešlo bez přeřeknutí u titulu ministra, který prezidentovi vadil.

Po více než dvou měsících od voleb do Poslanecké sněmovny Miloš Zeman v pátek jmenoval novou vládu. Během předvolání jednotlivých kandidátů na ministry se hradní kancléř Vratislav Mynář přeřekl u titulu ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti), k jehož kandidatuře měl Zeman výhrady týkající se především jeho vzdělání. „Magistr, pardon bakalář Jan Lipavský,“ pronesl Mynář při předávání dekretu.

Doporučeno
Prezident Miloš Zeman jmenoval novou vládu České republiky Prezident Miloš Zeman jmenoval novou vládu České republiky 17. prosince 2021 11:29

Ještě minulý týden se zdálo, že jmenování nové vlády neproběhne. Miloš Zeman totiž odmítl jmenovat Jana Lipavského (Piráti) ministrem zahraničí, a to především kvůli jeho vzdělání. Lipavský své studium završil „pouze“ bakalářským titulem a podle hlavy státu není dostatečně kvalifikovaný, aby mohl vykonávat funkci ministra.

Domů
Sdílet
Diskuse