Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2021 1:09
Čas čtení 3:43
Ondřej Jarůšek

Ohňostroj pěstí, knockouty a historicky první ženská šampionka. OKTAGON 30 nabídl před Silvestrem unikátní bojovou show

Ohňostroj pěstí, knockouty a historicky první ženská šampionka. OKTAGON 30 nabídl před Silvestrem unikátní bojovou show
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Rok 2021 na domácí bojové scéně uzavřel jubilejní turnaj OKTAGON 30, který jsme si nemohli nechat ujít. Tereza Bledá se stala šampionkou a Matěj Peňáz znovu úřadoval. Co všechno jsme na akci viděli?

Dva turnaje v jednom. Původní zápasovou kartu turnaje OKTAGON 30 pořádaného den před Silvestrem postihlo hned několik ztrát, organizátoři však krizi ustáli a na poslední chvíli přišli s konceptem, který celou akci ozvláštnil a fanoušci bojových sportů si opět přišli na své.

První část turnaje patřila zápasům pod pravidly Undergroundu (zápasy v postoji v malých rukavicích) a druhá část se nesla ve znamení MMA. Celkově jsme viděli třináct zápasů, skvělá ukončení a opět prvotřídní sportovní výkony. Podívej se s námi, jak celý turnaj v brněnské Zoner Bobyhall probíhal.

OKTAGON30
Zdroj: OKTAGON MMA

Galavečer ve velkém stylu odstartovali zástupci slovenské scény Tomáš Cigánik a Jakub Mikovčák. Hned úvodní momenty prozradily, že zápas se ponese ve znamení atraktivních výměn, ve kterých však byl přesnější a tvrdší Cigánik, který předtím neporaženého Mikovčáka dokonce ve třetím kole poslal do počítání. Ten sice prokázal tvrdost, ovšem na konci nemohlo být pochyb o tom, že vítězství 3:0 na body odnese Cigánik, který následně také prozradil, že příští rok by se rád představil v MMA. Budeme mu držet palce.

Majitelem prvního knockoutu večera se stal Denis Farkaš, který nastoupil do druhého zápasu během pár dní. V pondělí se objevil na turnaji FNC a následně na poslední chvíli dostal nabídku představit se na čtvrtečním turnaji OKTAGONu. Výzvu přijal a dobře udělal. Po minutě a patnácti sekundách prvního kola totiž zadním overhandem poslal přítele slavné bojovnice Lucie Szabové Andreje Šimkuliče k zemi a bylo po všem. Lepší konec roku si asi Farkaš přát nemohl.

Doporučeno
Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) 14. srpna 2021 12:26
OKTAGON30
Zdroj: OKTAGON MMA

Zástupce Dracula gymu Nikolas Krivák ve čtvrtek nestačil na Luďka Greguše z pražského Aplik Muay Thai Gymu. Ten nabídku na zápas dostal zhruba jen patnáct hodin před jeho konáním, přesto však dokázal ve třech kolech dominovat a vzdorovitého Kriváka udolal jednohlasně 3:0 na body.

Undergroundovou kartu uzavřela štípaná Adrian Tadlánek vs. Andreas Čehovský. Z té jako vítěz vyšel podceňovaný Tadlánek, který byl mnohými považován za outsidera. To se však ukázalo jako chyba a po třech kolech si Tadlánek připsal skalp, který sám označil za nejcennější ve své dosavadní kariéře.


Ze své první výhry v MMA kariéře se ve čtvrtek radoval Michal Plesník. Ten předtím ve dvou případech odcházel jako poražený, tentokrát si však po třech minutách prvního kola technickým knockoutem poradil s Vitem Špicem. Skvělá výhra, na kterou se mu snad v nadcházejícím roce podaří navázat dalším zeleným políčkem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pod čistě zahraniční střet se podepsali Ukrajinec Aleksander Kolontay a gruzínský bojovník Mate Sanikidze. Ti nabídli spíše technickou, ale i tak povedenou bitvu. Sanikidze prozradil, že plánoval soupeře utáhnout na submisi, což se mu sice nepovedlo, ale u všech tří rozhodčích zvítězil bodovým poměrem 29-28. A jak bylo oznámeno po zápase, příště by se měl utkat s Davidem Moonem, kterému Sanikidze vzkázal, že jej nenávidí a v roce 2022 si pro něj přijde.

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30

Zápas Daniela Škvora s Jhonatanem Azevedem nabídl famózní finiš. První kolo nejprve poznamenaly dva Škvorovy neúmyslné zásahy do slabin soupeře, český borec však poté vystupňoval ofenzívu, která vyvrcholila u pletiva brutální salvou úderů v minimální vzdálenosti. S úderem poslední sekundy padl Azavado k zemi a do druhého kola již nebyl schopný nastoupit, Škvor tak slavil drtivé TKO.

Zpět
Sdílet
Diskuse