Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2022 7:00
Čas čtení 11:11
Tereza Šnajdrová

Tiktoker Tadeáš: Like House mi extrémně změnil život (Rozhovor)

Tiktoker Tadeáš: Like House mi extrémně změnil život (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Tadeáše Kuběnky
REFRESHER LIKE HOUSE 2 TIKTOK
Uložit Uložené

S Tadeášem Kuběnkou o účasti v reality show Like House, nenávisti na internetu, chystaných projektech, ale také o sexismu a homofobii.

Tadeáš Kuběnka již odmalička věděl, že chce být slavný. Když pak dostal příležitost zúčastnit se reality show Like House, neváhal ani chvíli a nastěhoval se do vily plné tiktokerů, ze které si nakonec odnesl výhru půl milionu korun. V našem rozhovoru se dočteš, co úspěšný influencer s výhrou udělá, kdo mu ve vile Like Housu lezl na nervy nebo třeba také to, jak se staví k sexismu a homofobii.

Doporučeno
Like House 2: Tiktokery v druhé sérii reality show Like House doplní Agáta Prachařová. „Uživím tím svoje děti,“ říká modelka Like House 2: Tiktokery v druhé sérii reality show Like House doplní Agáta Prachařová. „Uživím tím svoje děti,“ říká modelka 6. října 2021 10:15

Ty jsi vyhrál druhou sérii reality show Like House. Proč myslíš, že si vyhrál právě ty? Měl si nějakou taktiku?

Žádnou taktiku jsem neměl. Do Like Housu jsem nešel, abych vyhrál, jen jsem chtěl být sám sebou a ukázat Česku, zač je toho loket. Také jsem nevyhrál na základě challengí, které jsme ve vile plnili, ale díky tomu, že mě lidé měli rádi, byl jsem fan favorite. Bodování challengí bylo navíc pěkně de**lní, občas vyhrávali lidé, kteří vyhrávat neměli, a hlasování diváků bylo férovější.

Tadeáš Kuběnka
Zdroj: se souhlasem Tadeáše Kuběnky

Znamená to, že s produkcí pořadu nejsi spokojený?

Lidé, kteří Like House dělají, jsou fajn, mám je rád, ale co se soutěží týče, tak tým, který rozhodoval o výhercích, byl podle mě zhulený nebo co (smích).

Co uděláš s výhrou?

První věc, kterou jsem udělal je, že jsem si koupil Pradu, protože Ďábel nosí Pradu (smích). Půlku peněz z výhry si ušetřím pro případ, že by se něco stalo nebo bych měl horší měsíc a potřeboval sáhnout do rezervy a druhou půlku jsem investoval do různých nových projektů, které by měly již brzy vyjít.

S jednou influencerkou chystáme podcast, z čehož se lidi pos**ou, protože jsme se oficiálně nikdy neměli rádi

Můžeš nám tyto projekty přiblížit?

Zainvestoval jsem do techniky a spolu se Simonou (tiktokerka yngsimoni, pozn. redakce) budeme mít na YouTube novou talk show, která bude fakt skvělá. S jednou influencerkou navíc chystáme podcast, z čehož se lidi pos**ou, protože jsme se oficiálně nikdy neměli rádi, takže to bude velmi zajímavé… Nějaké peníze jsem pak investoval i do vlastní tvorby, do světel, stěhování apod.

Zmiňoval si, že ses do Like Housu přihlásil především kvůli zviditelnění. Naplnilo se tvoje očekávání? Zviditelnil ses?

Myslím, že jako jediný z celé série jsem se doopravdy zviditelnil. Před Like Housem jsem měl na Instagramu zhruba 10,5 tisíce followers a dnes už mám 110 tisíc sledujících, přičemž mi Instagram smazal můj původní účet a začínal jsem od nuly. Na TikToku mě sleduje asi 180 tisíc lidí.

Doporučeno
Petr Havránek z Love Islandu: Jediné místo bez kamer bylo Hideaway. V případě potřeby jsme mohli vyhledat psychologa (Rozhovor) Petr Havránek z Love Islandu: Jediné místo bez kamer bylo Hideaway. V případě potřeby jsme mohli vyhledat psychologa (Rozhovor) 2. prosince 2021 7:00

Jak dlouho už se věnuješ sociálním sítím?

Instagramu se věnuji zhruba od roku 2017, ale tehdy jsem si ještě neříkal, že bych chtěl být influencer a jen jsem chtěl mít hezký feed, estetické fotky atd. To, že bych se sociálními sítěmi chtěl živit, mě napadlo až tak v roce 2020, během první karantény. Tehdy jsem si dokonce řekl, že začnu natáčet videa na YouTube, ale svoje první video jsem vydal až v prosinci 2021, takže o rok později (smích).

Zhruba 70 % mých příjmu vydělám ze sebe, ze svého merche a svého profilu. Neživí mě žádné firmy, nejsem jako ostatní, kteří žijí pouze ze spoluprací

Jsou nyní sociální sítě tvým hlavním zdrojem příjmu?

Moje obživa jsem já (smích). Zhruba 70 % mých příjmu vydělám ze sebe, ze svého merche a svého profilu. Neživí mě žádné firmy, nejsem jako ostatní, kteří žijí pouze ze spoluprací a ničeho jiného. Vydělávám sám. Brzy mi vyjde nový merch Ožralá diva, na Valentýna děláme limitku, tanga Sexuální mašina a vyjdou i pobožné svíčky, na nichž budu místo Panny Marie já (smích). Největší projekt tohoto roku, na který se opravdu těším, budou moje vlastní drinky, růžový gin a tonic.
 
Spoléhat sám na sebe mi přijde mnohem inteligentnější, než být závislý na firmách. Ano, také mám nějaký příjem ze spoluprací, ale žít z něčeho, co nejsem já, by mi přišlo hloupé, ačkoliv to dělá spoustu lidí v Česku. Kdykoli se může stát, že se o tebe lidi přestanou zajímat, že se stane nějaká kauza a firmy tě hodí přes palubu, takže je lepší živit sám sebe.

Tadeáš Kuběnka
Zdroj: se souhlasem Tadeáše Kuběnky

Vypadá to, že nad budoucností opravdu přemýšlíš a jsi finančně gramotný.

No zas bych nepřeháněl (smích). Teď třeba omezuji jízdy Boltem, za které utrácím nehorázné peníze. Ale jo, jakž takž jsem finančně gramotný a zároveň si myslím, že umím vydělat, abych nemusel šetřit. Nad budoucností přemýšlím.

Myslíš, že je to u generace Z výjimečné? Nebo jsou takoví všichni tvoji vrstevníci?

Nejsou, což jsem viděl i v Like Housu. Například Sebastian Šikl se k účasti ve vile dostal jako slepý k houslím, chtěl hrozně moc vyhrát, ale vůbec nevěděl, co by s výhrou dělal. Vím, že má nyní jeden takový projektík, který mu byl vyloženě nabídnut a nebyl z jeho hlavy, ale já mám již nyní uspořádaný celý rok 2022, vím, kdy a co vyjde apod. To hodně lidí v influsvětě a i další moji vrstevníci nedělají.

Zmiňoval jsi, že ses do Like Housu přihlásil, aby ses proslavil. Měl jsi i nějaké další důvody?

Vždy jsem chtěl být slavný, už od 6 let jsem chtěl žít celebrity life. Jen jsem dlouho nevěděl, čím budu chtít být. Dlouho jsem si myslel, že budu herec, protože jsem hrál v divadle, následně jsem chtěl tetovat, pak jsem studoval grafický design, abych se mohl stát malířem, ale když mi bylo 12 let, tak začala éra influencerů a tehdy jsem si řekl, že to by pro mě mohlo být to pravé ořechové, protože jsem kreativní a zároveň bavím lidi svojí ne úplně obyčejnou osobností. Myslím si, že kdybych byl typické hetero čábo, co se oblíká jako každý druhý, tak by to bylo jiné.

Doporučeno
Zachy: Jsem silná osobnost. Základ je si uvědomit, že život je cesta a je to krásná cesta Zachy: Jsem silná osobnost. Základ je si uvědomit, že život je cesta a je to krásná cesta 14. listopadu 2021 12:30

Jak na tvoji účast v reality show reagovala rodina?

Moje bábina mi doteď volá a hovor vždy začne pětiminutovým proslovem o tom, že světu musím nabídnout i něco jiného než mluvení sprostě a chlastání (smích). Což podle mě dělám, nabízím toho mnohem víc. Mám skills v make-upu a bavím lidi i jiným způsobem, jenže moje bábina viděla jen ústřižky z Like Housu a neviděla celé díly. Moje máma a táta ví, jaký jsem a nijak překvapení podle mě ani nebyli.
 
Jedna věc mě ale zaujala, a tou je, že jsem si všiml, jak extrémně často používám slovo „vo*e“ a samotného mě s*alo na to koukat (smích). Zapracoval jsem na tom a už ho tolik neříkám.

Nevadí mi, když se za mnou někdo přijde vyfotit, ale se*e mě, když jsem s kamarády, přijde halda lidí a nemůžu se normálně pohybovat

Dokázal bys shrnout ,co ti účast v Like Housu dala a co ti naopak vzala?

Vzala mi určitě soukromí. Tento víkend jsem zjistil, že už nemůžu chodit do klubů jen tak „for fun“. Vyrazil jsem do Lucerny, kde jsem byl asi 10 minut a bylo to hrozné, cítil jsem se jako nějaký Michael Jackson. Sto lidí tam na mě řvalo, fotili se se mnou, nějaký č**ák tam na mě flusnul a pak utekl, k**ot, takže jsem si řekl, že co se týče mého party života, tak už to budou jen privátní akce s kamarády nebo VIP stůl za oponou. Být na parketu s dalšími 300 lidmi už pro mě není možné, leda někde na festivalu, kde mě nikdo nezná, ale v Česku v klubech už vůbec.


I do obchodních domů už můžu chodit pouze s kapucí. Tuhle jsem byl na Smíchově a kolem mě byl hlouček lidí, pištících dětí a bylo to opravdu nepříjemné. Nevadí mi, když se za mnou někdo přijde vyfotit, ale se*e mě, když jsem s kamarády, přijde halda lidí a nemůžu se normálně pohybovat. Jasně, kdybych měl tour, podpisové akce, tak je to něco jiného, ale když nechci a chci normálně fungovat, tak je to otravné.
 
A co mi to dalo? Účast v Like Housu mi extrémně změnila život. Předtím jsem žil typický student life, kdy jsem se trochu přiživoval influencerstvím, ale nyní mám extrémní možnosti a mohu se kreativně vyvíjet.

Tadeáš Kuběnka
Zdroj: se souhlasem Tadeáše Kuběnky

Většina účastníků tvoje vítězství vnímala velmi pozitivně. Reagoval někdo přeci jenom negativně?

Překvapilo mě, že i paní Hanychová mi napsala, že mi gratuluje, a to i přesto, že jsme mezi sebou měli velké hroty a ožralý jsem ji vyhlásil na sociálních sítích. Ale slečna Ela Yababy mi doteď nepogratulovala, což mi přijde dětinské a deb*lní. Dokonce vydala video, kde se vyjadřovala k Like Housu a říkala něco ve smyslu, že tam „každý měl své role a produkce to editovala podle toho, jakou roli chtěla komu přiřadit.“ Tím vlastně chtěla říct, že to produkce zeditovala tak, aby chudinka vypadala špatně a já naopak dobře.
 
Produkce přitom měla tři dny na to, aby zeditovala 18 hodin natáčení a je naivní si myslet, že na takové věci měla čas. To se možná dělá v Americe, ve velkých reality shows, na jejichž sestříhání mají půl roku. Ona je prostě pouze delusional a nevidí, že se chová jako degeš. V hlavě se vidí jako bezchybná Ela, sluníčková ezo queen, ale neuvědomuje si, že taková většinu času není.

Bylo nám řečeno, že pokud nechceme, aby v televizi šlo vidět něco, co děláme, tak to dělat nemáme. Tím se ve vile řídilo 90 % lidí, kdy například skrytí kuřáci během natáčení nekouřili atd. Ale to, že má někdo deb*lní osobnost, tak to prostě nejde změnit

Produkce vás tedy nijak nevykreslovala a pouze zachycovala to, jací doopravdy jste?

Přesně tak. Bylo nám řečeno, že pokud nechceme, aby v televizi šlo vidět něco, co děláme, tak to dělat nemáme. Tím se ve vile řídilo 90 % lidí, kdy například skrytí kuřáci během natáčení nekouřili atd. Ale to, že má někdo deb*lní osobnost, tak to prostě nejde změnit. To si Ela neuvědomovala, protože je zvyklá na to, že si celý svůj influencerský život řídí sama, rozhoduje o tom, co její fanoušci uvidí a ukáže jim jen ty hezké situace, kdy mluví o sebelásce a seberozvoji. Ale to, že je taková jen 5 minut z celého dne, tak to si neuvědomuje.

Kdo ti ve vile nejvíce „lezl na nervy“?

Ironicky je to Sebastian, nikoli Ela, která tam byla měsíc a pak šla do pr*ele. Tu jsem úplně odstřihl ze života a nemám potřebu se s ní vídat, kdežto třeba se Sebastianem se stále bavíme.
 
Sebastian je hrozně zvyklý fungovat sám na sebe, není to týmový hráč, ale zároveň nedělá naschvály a nejde proti nikomu. Jen není schopen spolupracovat, což je docela blbé, obzvlášť ve světě, kde tě živí spolupráce (smích). Hodně mě s*al. Například já jsem hodně upřímný, ale vím, kdy je lepší držet hubu, kdežto on sice někdy hubu drží, ale z jeho pohledu jde vidět, jak je mu to lhostejné. Ale jsme dobří kamarádi (smích).

Doporučeno
Češi mě nemají rádi. Za video, které zhlédne 15 milionů lidí, nedostanu od TikToku ani korunu, říká tiktokerka Chloe (Rozhovor) Češi mě nemají rádi. Za video, které zhlédne 15 milionů lidí, nedostanu od TikToku ani korunu, říká tiktokerka Chloe (Rozhovor) 20. září 2021 11:45

Kdyby ses znovu rozhodoval, zda do Like Housu jít, udělal bys to?

Určitě a doufám, že bude nějaká All Star season, kde budou nejlepší z nejlepších a budu tam i já. Reality show život mě hrozně baví a klidně bych šel i do jiných pořadů, kdybych měl tu možnost.

Nemyslím si, že se každý influencer musí vyjadřovat ke každé kalamitě na světě. Co udělám s tím, že se nějací ko**ti na Slovensku neumí chovat? Sdílel jsem petici a víc dělat nemohu

Jak nyní hodláš pracovat se svým vlivem na sociálních sítích? Přemýšlel si například o nějaké edukaci?

Když se teď na Slovensku hodně řeší kauzu Miloslavov, kde nějací ko**ti zbili holčičku, tak mi do zpráv každý den psalo alespoň 50 lidí, ať se k tomu vyjádřím. Já se ale nebudu vyjadřovat k věcem, které jdou mimo mě, a chápu, že se jedná o velikou věc, podepsal jsme petici, aby se ti, co to udělali, odsuzovali jako plnoletí, ale co víc se k tomu mám vyjadřovat. Je jasné, že mě to mrzí, ale nemyslím si, že se každý influencer musí vyjadřovat ke každé kalamitě na světě. Co udělám s tím, že se nějací ko**ti na Slovensku neumí chovat? Sdílel jsem petici a víc dělat nemohu. Můj osobní názor je zbytečný, minimálně v této kauze.
 
Pochopil bych, kdyby se mě lidé ptali na homofobii či něco, co je mi blízké, ale tohle ne. Jasně, nechci na sociálních sítích sdílet jenom to, že jsem měl k obědu řízek, chci mluvit i o větších věcech, ale jenom o těch, o nichž něco vím.

Myslím si, a možná to bude znít egoisticky, že moje účast v Like Housu udělala pro LGBT+ komunitu v Česku víc než jakákoli antihomofobní kampaň

Na Instagramu jsem si všimla, že na rozdíl od jiných influencerů pod posty takřka nemáš negativní komentáře. Čím si to vysvětluješ?

To nastalo až po Like Housu. Když se oznámilo, že v něm budu i já, tak jsem dostával extrémní lavinu hejtu, ale fakt totální. Denně mi psalo třeba tisíc lidí, že jsem „zku*vená bu*na“, že „mám chcípnout“ atd. Myslím si, a možná to bude znít egoisticky, že moje účast v Like Housu udělala pro LGBT+ komunitu v Česku víc než jakákoli antihomofobní kampaň. Pro Česko je lepší, když tu bude nějaký gay, kterého mají lidé rádi jako člověka a kterého přijmou citově. De*ilní lidi totiž jinak nepřesvědčíte, protože jsou de*ilní, nejsou inteligentní.
 
Teď hejty nedostávám, protože mě lidé mají rádi, líbí se jim, jak se chovám a sice jsem hodně ženský, ale moje osobnost je taková a la „ožrala z Moravy“. Upřímně si myslím, že jsem ta nejlepší věc, která se v souvislosti se zlepšením vztahu ke gay lidem mohla v Česku stát. Ano, pořád budou lidé, kteří do mě budou p**ovat, že jsem egoistický ko**t, protože nejsou zvyklí na to, že někdo má sebevědomí, ale to je mi asi jedno, nic s tím neudělám.

Tadeáš Kuběnka
Zdroj: se souhlasem Tadeáše Kuběnky

Před čtyřmi dny jsi na YouTube zveřejnil svoje první video. Jaký content plánuješ vytvářet? Budou to právě makeup tutoriály?

Na YouTube chci videa vydávat jednou týdně, přičemž to nebudou pouze make-up tutoriály. Teď třeba plánuji natočit jeden recept na tortilly, o který mi psalo hodně lidí (smích).
 
Nechci se nijak omezovat a chci dělat jak make-up content, tak lifestyle. Líbila by se mi i série videí, v nichž bych maloval české osobnosti. Teď budu dělat make-up flexybabce, určitě chci namalovat i Dominique Alagiu, s níž jsem dobrý kamarád a chci vidět, jak by vypadal s mým make-upem a další lidi, kteří mi přijdou zajímaví.
 
Lidé mi hodně psali i o stěhovací vlogy, což mi přijde jako pí**vina. Mě nezajímá, když se někdo stěhuje (smích). Ale hodně mě baví Vogue videa, kde lidé ukazují, jak bydlí a jak dekorují byt, takže něco podobného bych i já rád natočil.

Je make-up běžnou součástí tvého života?

Devadesát procent času mám namalované obočí, což považuji za základ. Pokud nemám natáčení nebo focení na sociální sítě, tak nosím make-up, korektor, obočí, řasenku a jdu do světa. Big glam pak nosím třeba jednou či dvakrát týdně.

Kde ses naučil, jak se malovat?

Naučil jsem se to sám, vychoval mě internet. Koukal jsem na make-up tutoriály a zkoušel, co jsem viděl na Instagramu. Nikdy jsem neabsolvoval make-up class, nikdo mi neradil, jak se malovat, ani máma mě neučila, k čemu se jaký produkt používá.

Víc, než homofobie mě možná se*e sexismus, kdy holka musí mít ráda růžovou, musí si hrát s panenkami, musí se malovat a kluk musí chodit do hospody, chlastat pivo a hrát fotbal

Jak se staví česká společnost k mužům, kteří nosí make-up? Jak na tebe reagují lidé na ulici?

Lidé na mě nereagují nijak (smích). Tento víkend se mi poprvé stalo, že mi kluk plivnul do obličeje, ale to podle mě nebylo tím, že se maluji, ale proto, že mě nemá rád. Něco takového se mi nikdy předtím nestalo, nikdo na mě nikdy nesáhl a maximálně se mi stalo, že jsem šel v crop topu a kraťasech a nějaký k**ot na mě z auta zařval, ať se obleču. Tak jsem ho poslal do pr*ele a hodil jsem po něm nějaké KFC (smích). Muži navíc občas ani nepoznají, že jsem kluk, když se hezky namaluji a vezmu si paruku.
 
Jediná věc, která mě ale irituje, kterou nenávidím a dával bych za ni facky, je, když mi nějaké de*ilní holky říkají, že se maluju lépe než polovina žen. Ano, je to pravda, ale to, že má někdo vagínu, neznamená, že bude mít talent na malování, to je prostě bullshit. To je jak kdybych fotbalistce, která už 12 let hraje fotbal, řekl, že hraje fotbal líp než polovina kluků. Tak to je přece jasné ne, když to ku*va dělá 12 let a já jsem v životě nekopl do míče. Make-up není něco, co by měly umět lépe ženy.
 
Víc než homofobie mě možná se*e sexismus, kdy holka musí mít ráda růžovou, musí si hrát s panenkami, musí se malovat a kluk musí chodit do hospody, chlastat pivo a hrát fotbal. To mě úplně vys*rá.

Tadeáš Kuběnka
Zdroj: se souhlasem Tadeáše Kuběnky

Co bys vzkázal mužům, kteří by také rádi nosili make-up, ale mají obavy z reakce okolí?

Make-up nemusí být feminin, znám i hetero kluky, kteří nosí korektor, protože nechtějí mít kruhy pod očima, nosí husté grafické linky, černý lak na nehtech… Oblečení a make-up je prostě skvělý prostředek, jak se vyjádřit a to, že má někdo mezi nohama penis, neznamená, že se nemůže malovat. A naopak to, že se kluk maluje, neznamená, že musí být gay.

Doporučeno
Tiktokerka Linda: Moje maminka je typický Vietnamec, ale já jsem Češka. Život ve Vietnamu si nedovedu představit (Rozhovor) Tiktokerka Linda: Moje maminka je typický Vietnamec, ale já jsem Češka. Život ve Vietnamu si nedovedu představit (Rozhovor) 13. července 2021 10:50
Domů
Sdílet
Diskuse