Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2022 9:45
Čas čtení 0:36
Viktor Kniš

Djokoviće opět zadržela imigrační policie, ve vazbě čeká na výslech

Djokoviće opět zadržela imigrační policie, ve vazbě čeká na výslech
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
SPORT NOVAK DJOKOVIĆ
Uložit Uložené

Ministerstvo v Austrálii mu opět zrušilo víza.

Srbského tenistu Novaka Djokoviće v sobotu opět zadrželi imigrační úředníci v australském Melbourne. V pátek mu ministerstvo podruhé zrušilo vízum, protože do země mají nenaočkování vstup zakázán. Do případu se vložil osobně ministr pro imigraci Alex Hawke. Do vazby  byl Djokovič vzat po rozhovorech s pracovníky imigračního úřadu, informuje BBC.

Podle deníku bude světová tenisová jednička ve vazbě do nedělního rána, na kdy je naplánován výslech u federálního soudu v Melbourne. Rozhodovat bude o odvolání, v jehož rámci srbský sportovec žádá o vydání soudního příkazu k zabránění jeho deportace. Přesto vše nasvědčuje tomu, že si Djoković na Australian Open nakonec nezahraje.

Australský ministr Hawke považuje Djokovičova vstupní víza za neplatná. I když se Srb odvolává na informaci, že už koronavirus překonal, ministr kontruje argumentem, že pro zachování pořádku v zemi a veřejný zájem je správné, aby tenistu deportovali. Pokud by tenistovi opravdu víza definitivně zrušili, do Austrálie by nemohl vstoupit tři roky.

Novak Djokovič
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
Domů
Sdílet
Diskuse