Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2022 9:32
Čas čtení 0:31
Daniel Mikolášik

Meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi vo väčšine krajov, sever Slovenska potrápi vietor

NEWS
Uložit Uložené

Pre vietor bude dopoludnia platiť druhý stupeň výstrahy.

Snehové jazyky a záveje sa môžu vyskytovať počas utorka vo viacerých krajoch Slovenska okrem Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského. Sever republiky môže na horách potrápiť vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.


Najnižší stupeň výstrahy pred tvorbou snehových jazykov a závejov trvá predbežne do 18.00 h. „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ upozornili meteorológovia.


Silnejší vietor na horách sa môže v okresoch Banská Bystrica, Ružomberok, Brezno, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Poprad vyskytovať do 18.00 h. Dopoludnia platí v tejto súvislosti druhý stupeň výstrahy, popoludní prvý stupeň.

Doobeda môže vietor v týchto oblastiach nad pásmom lesa dosiahnuť v nárazoch rýchlosť až 160 kilometrov za hodinu. Pred vetrom varuje SHMÚ do 17.00 h aj v celom okrese Poprad. V utorok ráno sa na Slovensku mohla vyskytnúť poľadovica.

snehové jazyky záveje
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domů
Sdílet
Diskuse