Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2022 8:09
Čas čtení 0:47
Kamila Šebestová

VIDEO: Po bývalého kandidáta ĽSNS Mariána Magáta si prišla v pondelok NAKA. Obvinili ho z extrémizmu

NEWS
Uložit Uložené

V roku 2016 kandidoval do parlamentu za ĽSNS pod číslom 88.

Bývalého kandidáta ĽSNS v pondelok zatkla Národná kriminálna agentúra. Mariána Magáta obvinili z extrémizmu v 36 skutkoch. Podľa vyšetrovateľov rozširoval extrémistický materiál a popieral holokaust. Obvinenie súviselo aj s knihou Židokracia, ktorú napísal.

Mariána Magáta zatkli v Žiline a momentálne ho vypočúvajú. Vyšetrovateľ potom môže podať prokurátorovi podnet na väzbu. Celé zatknutie Magáta natočil člen ĽSNS František Drozd. 

Marián Magát v roku 2016 kandidoval do parlamentu za ĽSNS pod číslom 88. Neskôr síce stranu Mariana Kotlebu kritizoval, no zachoval si svoje kontroverzné názory na aktuálne dianie a históriu.

Magát sa na blogu webu Kulturblog v roku 2020 vyjadroval k nacistickému holokaustu. Na blog ako prvý upozornil aktivista Jakub Goda, ktorému sa v minulosti podarilo infiltrovať medzi zamestnancov dezinformačného portálu Hlavné správy.

„Holokaust je dnes zakázané kriticky skúmať, a preto vám tu dnes nemôžem povedať, že plynové komory sú historický, logický a technický nezmysel, pretože demokracia si vynucuje zákonom, aby ste tomu verili,“ napísal Magát, čím naznačil, aký názor má na existenciu spomínaných plynových komôr. V blogu vyvražďovanie ľudí nežiaducich pre nacistický režim spája so šírením týfusu.

Na svojom instagramovom účte zdieľal viaceré fotografie z čias slovenského štátu, napríklad podobizeň prezidenta Tisa, Hitlerovu knihu Mein Kampf či symboly Hlinkovej gardy. 

Domů
Sdílet
Diskuse