Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2022 16:11
Čas čtení 1:10
Eduard Starkbauer Adam Novosad

Ubisoft vzkazuje fanouškům, že nepochopili výhody NFT ve hrách. Studio navzdory kritice do NFT investuje ještě výrazněji

Ubisoft vzkazuje fanouškům, že nepochopili výhody NFT ve hrách. Studio navzdory kritice do NFT investuje ještě výrazněji
Zdroj: Ubisoft
NEWS NFT
Uložit Uložené

Ubisoft odmítá kritiku začlenění NFT do svých největších her. Problémem jsou podle společnosti hráči, kteří zatím nepochopili přínosy tohoto řešení.

Herní studio Ubisoft loni ve velkém stylu ohlásilo, že vstupuje do světa NFT. Většinu svých fanoušků sice nepotěšilo, ale výrobce her jako Far Cry či Assassin's Creed si stojí za svým rozhodnutím. Navzdory špatnému PR vidí v technologii blockchain budoucnost hraní.

Ubisoft vložil první NFT předměty do hry Ghost Recon: Breakpoint, ale tím cesta sběratelských tokenů zdaleka nekončí. Společnost chce hráčům ukázat, že obchodování s předměty jako NFT ve hře jim může zajistit vedlejší příjem z prodeje, ale také zvyšování hodnoty předmětů, které budou limitované.

Viceprezident pro strategické investice Nicolas Pouard v novém rozhovoru uvedl, že negativní reakce fanoušků nepřicházejí vinou Ubisoftu, ale právě veřejnosti.

Doporučeno
Čeští a slovenští sběratelé NFT: I když máme kolekce za miliony, máme kariéru a baví nás každodenní práce (Rozhovor) Čeští a slovenští sběratelé NFT: I když máme kolekce za miliony, máme kariéru a baví nás každodenní práce (Rozhovor) 23. ledna 2022 16:30

„Ohlas hráčské komunity místy přerůstal z negativity do agresivity a také velké herní magazíny byly ve svých analýzách apatické. Média si neuvědomila, že šlo o historický moment, a raději se rozhodla nezlobit své čtenáře,“ vysvětlil Pouard.

Ubisoft mezitím oznámil, že se stal hlavním investorem připravované NFT hry Frontier, jejíž první NFT předměty si můžeš koupit už dnes. Předměty budeš moci po spuštění využít přímo během hraní.

Didier Genevois jako technický ředitel blockchainové divize Ubisoftu hráče obvinil, že vůbec nerozumí benefitům NFT. „V naší firmě však hledíme dál a hráčům chceme dát možnost prodat se ziskem jejich komodity poté, co hru přestanou hrát,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse