Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2022 12:46
Čas čtení 0:37
Richard Balog

Na aukci se prodalo 200 párů tenisek Louis Vuitton x Nike Air Force 1. Nejdražší pár si někdo koupil za více než 350 tisíc dolarů

Na aukci se prodalo 200 párů tenisek Louis Vuitton x Nike Air Force 1. Nejdražší pár si někdo koupil za více než 350 tisíc dolarů
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON NIKE VIRGIL ABLOH
Uložit Uložené

Aukční dům Sotheby's ve spolupráci s módním domem věnuje celý zisk z prodeje fondu na podporu afroamerických studentů módy, který založil Virgil Abloh.

Aukční dům Sotheby's vydražil všech 200 párů limitovaných tenisek Louis Vuitton x Nike Air Force 1, které navrhl Virgil Abloh. Společnosti celý zisk předají fondu na podporu afroamerických studentů módy. Jedná se o 25,3 milionu dolarů.

Nejdražším vydraženým provedením byly tenisky v ženské velikosti US 5. Majitel zaplatil za pár zhruba 350 tisíc dolarů. Každý pár byl zabalen v luxusním koženém obalu s monogramem francouzského módního domu i s logem značky Nike.

Doporučeno
Nejsem závislá jen na YouTube a spolupracích. Nikdy nevíte, kdy vás můžou „zrušit“, říká youtuberka Petra LovelyHair (Rozhovor) Nejsem závislá jen na YouTube a spolupracích. Nikdy nevíte, kdy vás můžou „zrušit“, říká youtuberka Petra LovelyHair (Rozhovor) 11. února 2022 11:30

Aukce trvala od 26. ledna do 8. února a jednotlivé kousky byly vystaveny v newyorské pobočce Sotheby's. Výsledné částky překvapily i zástupce obou značek, kteří očekávali několikanásobně nižší nabídky. Do aukce se zapojilo 1 200 lidí z 50 zemí.

Vedení značky Louis Vuitton plánuje letos několik dalších iniciativ ve prospěch Ablohovy nadace, píše Highsnobiety.

Tenisky Nike Air Force 1 byly součástí mužské ready-to-wear kolekce určené pro období jaro/léto 2022, kterou Abloh představil ještě minulý rok.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

Domů
Sdílet
Diskuse