Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. února 2022 10:45
Čas čtení 1:28
Vojtěch Vanda

Nepodmíněný základní příjem: Velšská vláda chce mladým Velšanům vyplácet skoro 47 tisíc korun měsíčně

Nepodmíněný základní příjem: Velšská vláda chce mladým Velšanům  vyplácet skoro 47 tisíc korun měsíčně
Zdroj: Pxfuel / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI EKONOMIKA
Uložit Uložené

Na nový program by mohlo dosáhnout až 500 osmnáctiletých lidí opouštějících péči. Vládní podpora by se jim vyplácela až dva roky.

Na britských ostrovech by mohl začít platit pilotní program, který by finančně ulehčil mladým dospělým přechod z péče do dospělého života. V rámci programu by byla až 500 mladým Velšanům vyplácena měsíční finanční podpora ve výši skoro 47 tisíc korun měsíčně, a to až po dobu dvou let. Velšskou vládu by tento program vyšel během tří let na v přepočtu 583 milionů korun. Informuje Dazed.

Doporučeno
Při první menstruaci dostávají Romky facku, říká porodní asistentka Linda. Chce změnit sexuální výchovu na školách Při první menstruaci dostávají Romky facku, říká porodní asistentka Linda. Chce změnit sexuální výchovu na školách 17. února 2022 7:00

Celkem 46 650 korun. Tolik by mohli dostávat osmnáctiletí mladí lidé jako podporu od vlády v momentě, kdy by opustili péči a museli by se zařadit do dospělého života. Pokud by tento program velšská vláda schválila, stal by se prakticky nejštědřejším na světě, co se podpory mladých dospělých opouštějících péči týče.

Domů
Sdílet
Diskuse