Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. února 2022 16:51
Čas čtení 1:26
Martin Mičuda

První elektromobil značky Genesis pro Evropu má na mušce Škodu Enyaq Coupé iV. Pyšnit se může výkonem téměř 500 koní

První elektromobil značky Genesis pro Evropu má na mušce Škodu Enyaq Coupé iV. Pyšnit se může výkonem téměř 500 koní
Zdroj: Genesis
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY HYUNDAI
Uložit Uložené

Genesis chce postupně na evropském trhu prodávat modely G70, G80, GV60, GV70 či GV80.

Korejská luxusní odnož značky Hyundai zahájila za poslední roky obrovskou modelovou ofenzívu, která souvisí zejména s expanzí na evropský trh. Ta se za uplynulé měsíce stává realitou, protože jednotlivé modely Genesis se již v některých státech Evropy začaly prodávat a jejich počet bude jen a jen narůstat. Vzhledem k tomu, že do roku 2030 se zejména starý kontinent chystá přejít na elektrický pohon, na tyto plány reaguje i samotný výrobce.

Společnost Genesis ohlásila, že od roku 2025 plánuje představovat výhradně elektromobily, ale jeho elektrická prvotina přichází již nyní. Jmenuje se GV60, jde o crossover, a i tentokrát jsme svědky tradičního poznávacího znaku značky – rozdělených full-LED světel (Two-Line) na obou koncích. Nechybí zapuštěné kliky či digitální zpětná zrcátka, zatímco ostřeji řezaná zadní část karoserie naznačuje, že jedním z úhlavních nepřátel bude Audi Q4 e-tron Sportback či Škoda Enyaq Coupé iV.

Genesis, GV60,
Zdroj: Genesis
Domů
Sdílet
Diskuse