Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2022 11:35
Čas čtení 1:27
Tereza Šnajdrová

Sberbank v Česku končí. Toto jsou způsoby, jak se klienti mohou dostat ke svým penězům

Sberbank v Česku končí. Toto jsou způsoby, jak se klienti mohou dostat ke svým penězům
Zdroj: REFRESHER/Radim Šlechta
NEWS RUSKO
Uložit Uložené

Ruská banka Sberbank se stahuje z Evropy a klienty zajímá, jak to bude s jejich účty, úsporami, půjčkami a hypotékami.

Ruská banka Sberbank se po ruské invazi na Ukrajinu dostává do problému. Ve středu oznámila, že na evropském trhu končí a její klienty nyní zajímá především to, jak se mohou dostat ke svým úsporám a co bude s jejich půjčkami a hypotékami. Shrnujeme, jaké máš možnosti, pokud i ty patříš mezi klienty ruské banky Sberbank.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko a Ukrajina se dohodly na vytvoření humanitárních koridorů. Zelenskyj chce mluvit s Putinem ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko a Ukrajina se dohodly na vytvoření humanitárních koridorů. Zelenskyj chce mluvit s Putinem 3. března 2022 7:30

Kdy se dostanu ke svým penězům?

Ačkoliv hned po začátku ruské invaze mnozí klienti Sberbank navštívili pobočku a okamžitě z banky své úspory stahovali, na většinu zákazníků se nedostalo. Co tedy dělat dál a kdy se ke svým penězům dostaneš? Svoje úspory si budeš moci vyzvednout na vybraných pobočkách Komerční banky, a to od 9. března (platí pro fyzické a právnické osoby) a od 21. března (platí pro určité instituce). 

Domů
Sdílet
Diskuse