Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2022 v 18:07
Čas čtení 0:43
Ilona Hobzová

Putin chystá teroristický útok na Černobyl, tvrdí ukrajinská vojenská rozvědka

Putin chystá teroristický útok na Černobyl, tvrdí ukrajinská vojenská rozvědka
Zdroj: Getty Images/Yuri Kozyrev
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Uvedla to vojenská rozvědka spadající pod ukrajinské ministerstvo obrany.

Ukrajinská vojenská rozvědka spadající pod tamní ministerstvo vnitra v pátek zveřejnila informaci, podle které nařídil ruský prezident Vladimir Putin provést teroristický útok na jadernou elektrárnu Černobyl. Tu mají nyní pod vedením ruští vojáci, kteří na místo údajně odmítají pustit ukrajinské experty. 

Doporučeno
Viděli jsme ruské zprávy: Putin blahopřeje k MDŽ, turismus na Krymu vzkvétá, bombardování Ukrajiny neexistuje Viděli jsme ruské zprávy: Putin blahopřeje k MDŽ, turismus na Krymu vzkvétá, bombardování Ukrajiny neexistuje 11. března 2022 v 12:30

Černobyl je pod kontrolou ruských vojáků

Vladimír Putin prý nařídil přípravu teroristického útoku v černobylské jaderné elektrárně.  Odpovědnost za možnou jadernou katastrofu se podle rozvědky chystá svalit na Ukrajinu. 

Rozvědka dále uvedla, že v současné době je černobylská elektrárna zcela odpojena od monitorovacích systémů Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE). Elektrárnu mají nyní pod kontrolou ruští vojáci, kteří do ní odmítají pustit ukrajinské experty. „Místo nich podle pokynů Alexandra Lukašenka přišli ,běloruští specialisté'. Mezi nimi se nacházejí také ruští sabotéři, aby útok zorganizovali,“ tvrdí vojenská rozvědka. 

Podle ní se také Rusové snaží vytvořit falešné důkazy, které by potvrzovaly verzi, že za teroristickým útokem stojí Ukrajina. Na letišti v Hostomelu byla údajně spatřena auta s chladícími zařízeními, do kterých Rusové sbírali těla mrtvých ukrajinských vojáků. Ta prý následně chtěli vydávat za mrtvé ruské vojáky, kteří neúspěšně čelili ukrajinskému útoku na elektrárnu. 

Domů
Sdílet
Diskuse