Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2022 v 11:30
Čas čtení 1:01

Veganské palačinky: Jednodušší recept nenajdeš. Palačinky bez živočišných produktů zvládnou i děti

Veganské palačinky: Jednodušší recept nenajdeš. Palačinky bez živočišných produktů zvládnou i děti
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Diskutovat
Uložit Uložené

Je pro tebe kuchyně španělskou vesnicí? Nebo chceš naučit zajímavý recept své děti? Veganské palačinky jsou tím pravým.

Zkušení kuchtíci na nás sice budou koukat s vytřeštěnýma očima, jenže tady bychom se chtěli trošku zamyslet. Vzpomeňte si na sebe, když jste poprvé stáli v kuchyni a nevěděli, co a jak. Vkládáme sem proto alespoň jeden recept, který zvládne doslova každý. Veganské palačinky jsou jídlo, které s nikým nevyběhnou. A navíc jsou výborné. Podělil se o ně Pan Vegan. 

V minisérii 5 veganských receptů na oblíbená jídla bez živočišných produktů jsme dali dohromady recepty, jež našly způsob, jak zachovat charakter populárních pokrmů, když vynecháš živočišnou složku. Dokážeme ti, že nejen pho, ale i cheesecake nebo rybí omáčka, jejichž chuť se obvykle váže k masu, vejci či dalším živočišným produktům, se dají chutně a zdravě vytvořit i bez nich.
Doporučeno
5 veganských receptů na oblíbená jídla, v nichž ti živočišné produkty chybět nebudou 5 veganských receptů na oblíbená jídla, v nichž ti živočišné produkty chybět nebudou 23. března 2022 v 11:30
Ingredience (na asi 4 tlusté palačinky):

♦ 300 ml sójového mléka
♦ 200 g hladké mouky
♦ 2 lžičky cukru (použili jsme třtinový)
♦ špetka soli

vegan palačinky
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER

Postup:

1) Všechno lze zvládnout ve dvou krocích. Nalij sójové mléko do mísy, přidej k němu cukr a sůl a za stálého míchání přidej mouku. Po chvilce si umícháš těsto.

2) Následně si rozehřej pánev s minimálním množstvím oleje, kam těsto naliješ. Nejlepší je nalít jej do středu a následně rozprostřít do stran. Nezapomínej jej kontrolovat a čas od času obracečkou podškrábnout, ať se palačinka nepřichytí. Když zjistíš, že je spodní strana palačinky dozlatova, můžeš ji obrátit. 

vegan palačinky
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER

Hotové palačinky servíruj s čím chceš – my doporučujeme Alpro veganskou šlehačku, kterou za 3 minuty ušleháš ručním šlehačem, ovoce nebo javorový sirup.

TIP: Nezapomeň před každým nalitím nové dávky těsta naolejovat pánev. Tento typ palačinek se strašně rád přichytává. 
Domů
Sdílet
Diskuse