Je pro tebe kuchyně španělskou vesnicí? Nebo chceš naučit zajímavý recept své děti? Veganské palačinky jsou tím pravým.
Zkušení kuchtíci na nás sice budou koukat s vytřeštěnýma očima, jenže tady bychom se chtěli trošku zamyslet. Vzpomeňte si na sebe, když jste poprvé stáli v kuchyni a nevěděli, co a jak. Vkládáme sem proto alespoň jeden recept, který zvládne doslova každý. Veganské palačinky jsou jídlo, které s nikým nevyběhnou. A navíc jsou výborné. Podělil se o ně Pan Vegan.
♦ 300 ml sójového mléka
♦ 200 g hladké mouky
♦ 2 lžičky cukru (použili jsme třtinový)
♦ špetka soli
Postup:
1) Všechno lze zvládnout ve dvou krocích. Nalij sójové mléko do mísy, přidej k němu cukr a sůl a za stálého míchání přidej mouku. Po chvilce si umícháš těsto.
2) Následně si rozehřej pánev s minimálním množstvím oleje, kam těsto naliješ. Nejlepší je nalít jej do středu a následně rozprostřít do stran. Nezapomínej jej kontrolovat a čas od času obracečkou podškrábnout, ať se palačinka nepřichytí. Když zjistíš, že je spodní strana palačinky dozlatova, můžeš ji obrátit.
Hotové palačinky servíruj s čím chceš – my doporučujeme Alpro veganskou šlehačku, kterou za 3 minuty ušleháš ručním šlehačem, ovoce nebo javorový sirup.