Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2022 11:59
Čas čtení 0:39
Martin Adam Pavlík

Hráči v La Lize dostávají desítky milionů eur, někteří přitom většinou sedí na lavičce. Kdo vydělává ve španělské lize nejvíc?

Hráči v La Lize dostávají desítky milionů eur, někteří přitom většinou sedí na lavičce. Kdo vydělává ve španělské lize nejvíc?
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
NEWS FOTBAL ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Gareth Bale za 34 milionů eur ročně odehrál v této sezóně jen 270 minut.

Španělský deník Marca zveřejnil seznam deseti nejlépe placených fotbalistů v rámci španělské La Ligy. V nejlepší desítce se objevilo šest hráčů Realu Madrid a dva hráči z klubu FC Barcelona.


První místo obsadil velšský fotbalista Gareth Bale. Bere až 34 milionů eur ročně, přičemž za Real Madrid odehrál v této sezóně jen 270 minut, většinu času tedy strávil na lavičce náhradníků.

Doporučeno
David Kozma: Zápasy mě vůbec nebaví, nenávidím je. Pocit výhry je ale to nejlepší (Videorozhovor) David Kozma: Zápasy mě vůbec nebaví, nenávidím je. Pocit výhry je ale to nejlepší (Videorozhovor) 1. dubna 2022 17:00
Gareth Bale
Zdroj: TASR/AP/Matt Dunham

Na druhém místě je jeho spoluhráč Eden Hazard, který přišel do španělského týmu z Chelsea v létě 2019, ovšem za „Bílý balet“ také neodehrál mnoho zápasů. Portál Šport.sk připomíná, že oba útočníci v této sezóně vstřelili dohromady jen dva góly, což se nelíbí prezidentovi klubu Florentinu Pérezovi.


Baleovi po skončení této sezóny vyprší platná smlouva. Hazard má kontrakt s Realem Madrid až do léta 2024. Real Madrid má na seznamu dalších hráčů s roční výplatou nad 20 milionů eur. Jsou jimi Karim Benzema, Toni Kroos, David Alaba a Luka Modrić. Barcelonu zastupují v top desítce Sergio Busquets (5. místo) a Jordi Alba (7. místo).

Domů
Sdílet
Diskuse