Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2022 11:31
Čas čtení 1:35
Vojtěch Vanda

Selena Gomez: Na internet nechodím již 4 a půl roku. Jsem teď šťastnější

Selena Gomez: Na internet nechodím již 4 a půl roku. Jsem teď šťastnější
Zdroj: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
ZAJÍMAVOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V rozhovoru pro Good Morning America se zpěvačka s 310 miliony followery na Instagramu přiznala, že odchod z internetu jí výrazně změnil život k lepšímu.

Selena Gomez se vyhýbá internetu již 4 a půl roku, uvedla zpěvačka pro Good Morning America. Je to jeden z prostředků. jakým si udržuje své duševní zdraví v pořádku. V rozhovoru, kde společně se svou matkou Mandy Teefey a Daniella Pierson mluvily také o platformě Wondermind, kterou spoluzaložily, a která má uživatelům poskytnout prostor „každému, kdo má city“.

Doporučeno
Selena Gomez plánuje ukončit kariéru, cítí se nedoceněná Selena Gomez plánuje ukončit kariéru, cítí se nedoceněná 10. března 2021 21:26

„Na internetu jsem nebyla 4 a půl roku,“ uvedla v rozhovoru Gomez, podle níž jí toto rozhodnutí kompletně změnilo život. „Jsem šťastnější, přítomná. Více komunikuji s lidmi. Rozumím, jakou má internet moc a je mi jasné, že se ve vícero směrech podílel na zlepšení světa. Já však své informace, které jsou pro mě opravdu důležité, zjišťuji skrze osoby v mém životě nejbližší,“ řekla.

Přestože se Gomez snaží vyhýbat internetu skoro pět let, její „internetová základna“ fanoušků po celém světě nadále roste. Na Instagramu má 310 milionů sledujících, které již od listopadu informuje o nové platformě, kterou spoluzakládala. Jmenuje se Wondermind a její uživatelé si zde mohou popovídat o svých pocitech a zlepšit si duševní rovnováhu. 

„Wondermind není pouze pro lidi, kterým byla diagnostikována duševní choroba. Je pro všechny, kdo mají city. Je pro všechny, kteří se někdy cítili smutně, osamělě, vystrašeně, úzkostně. Opravdu zde nikoho neškatulkujeme,“ popsala Pierson platformu v rozhovoru.

Dostupná služba

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Selena Gomez (@selenagomez)

Účelem platformy je přinášet denní obsah včetně cvičení a nástrojů, jak si zlepšovat své mentální zdraví. Sama Gomez se netají tím, že žije s bipolární poruchou, proto se rozhodla, že jejím každodenním úsilím bude přinést lidem možnosti, jak jednoduše a dostupně pečovat o duševní zdraví.

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

„Existují místa, kam lidé musí chodit a stojí je to hrozné peníze,“ doplnila Gomez. „Ale stejně jako během plánovaného rodičovství existují místa, kam mohou ženy chodit, kde se o ně starají a ony se cítí pochopeny, tak bych ráda vytvořila prostor pro všechny v oblasti duševního zdraví. Myslím si, že je opravdu důležité a nedokážu ani slovy vyjádřit to, jak moc chci, aby se lidé cítili pochopení, viděni a slyšeni,“ dodala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Wondermind (@officialwondermind)

Dle spoluzakladatelky Pierson se však nejedná o náhradu za terapeuta. „Pokud pracujete na svém fyzickém zdraví a je to pro vás tak důležité, proč není na stejné rovině bráno vaše duševní zdraví?" zeptala se Pierson. „Každý dobrý terapeut vám řekne, že na sobě musíte pracovat. Vytváříme ekosystém, kde se lidé cítí jako mezi terapeutickými sezeními," komentovala.

Domů
Sdílet
Diskuse