Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2022 15:26
Čas čtení 0:41
Tereza Patočková

V Kopřivnici hořelo v domově seniorů. Na místě byli dva zranění, 54 osob hasiči evakuovali

V Kopřivnici hořelo v domově seniorů. Na místě byli dva zranění, 54 osob hasiči evakuovali
Zdroj: Twitter / HSZ Moravskoslezského kraje
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Škodu hasiči odhadli předběžně na víc než milion korun, příčina vzniku požáru zatím není známá.

V Kopřivnici hořel dům pro seniory, na místě jsou dva zranění, jež se nadýchali kouře. Evakuováno bylo 54 osob. Oheň poškodil jeden z bytů v pátém patře a vznikla více než milionová škoda. Informoval o tom server Novinky.cz.

Osm jednotek hasičů zasahovalo ve středu ráno, když začalo hořet ve Středisku sociálních služeb v České ulici zhruba ve 4:30. Na místo vyrazily tři profesionální a pět dobrovolných jednotek hasičů a spolu s nimi i evakuační autobus.


„Kouře se nadýchaly dvě osoby, hasiči evakuovali dalších 54 osob do bezpečí,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Uvedl, že hasiči dostali požár bytu pod kontrolu za půl hodiny. „Další půlhodinu jim zabralo dohašování s odvětráváním pomocí ventilátoru a kontrolou okolních bytů,“ popsal. Škodu hasiči odhadli předběžně na víc než milion korun, příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Domů
Sdílet
Diskuse