Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Proficio.
14. dubna 2022 18:55
Čas čtení 1:34
Sponzorovaný obsah

Fakturuj z mobilu a měj přehled o svém podnikání i na cestách

Fakturuj z mobilu a měj přehled o svém podnikání i na cestách
Zdroj: Shutterstock
TECH PODNIKÁNÍ
Uložit Uložené

Vystavuješ faktury ze svého pracovního PC? Přečti si výhody appky do mobilu.

Pomocí mobilního telefonu komunikuješ s přáteli a obchodními partnery, nakupuješ na internetu, objednáváš si jídlo nebo plánuješ svůj volný čas. A díky fakturačním aplikacím z něj dnes pohodlně vyřídíš i fakturaci. Třeba on-line fakturační služba iDoklad je uzpůsobená pro použití na počítači i na mobilu. K pohodlné fakturaci ti stačí jen chytrý mobil s daty nebo připojením k wi-fi.

Fakturu vystavíš hned po meetingu s klientem, ověříš si úhradu ve frontě u pokladny nebo zkontroluješ, jak se tvému podnikání daří po cestě na autobus. A nemusíš kvůli tomu ani otevírat notebook. Díky mobilní fakturační appce máš přehled o podnikání pořád u sebe v kapse.

Výhody fakturačních programů v mobilu

Podnikatelé nejvíce oceňují, že fakturu vystaví během pár sekund. Vyhovuje jim i okamžitý přehled o financích. Některé fakturační programy totiž umožňují propojení s bankou. Jakmile zákazník uhradí fakturu, program na faktury ji podle variabilního symbolu spáruje a označí za zaplacenou.

Takže po spuštění aplikace v mobilu okamžitě víš:

  • kolik faktur ti odběratelé zaplatili,
  • kolik peněz od klientů v nejbližší době dostaneš,
  • které faktury jsou po splatnosti.

Pokud si v nastavení aplikace povolíš upozornění na příchozí úhradu, budeš mít informace o příchozích platbách z první ruky. Například mobilní i webová aplikace iDokladu fungují v cloudu. Jakmile v mobilu vytvoříš nový doklad, propíše se i do webové verze. Platí to i naopak. Všechno je synchronizované, takže si ve fakturaci snadno udržíš pořádek.

Fakturu vystavíš na pár kliknutí

Při vytvoření faktury stačí, když vyplníš IČ odběratele, kolik peněz fakturuješ a za co. Zbytek údajů doplní iDoklad automaticky. Jakmile doklad vystavíš, můžeš ho klientovi rovnou odeslat k proplacení.

Pravidelné faktury: Automatizuj, co se dá

Pokud vystavuješ fakturu každý měsíc stejnému klientovi na stejnou částku, usnadníš si v iDokladu práci díky pravidelným fakturám. Stačí, když při fakturaci nastavíš datum prvního vystavení faktury a četnost opakování, třeba jednou do měsíce.

Doporučeno
Jak si rozjet startup? Inspiruj se mladými Slováky, kteří vytvořili aplikaci na plánování volného času Jak si rozjet startup? Inspiruj se mladými Slováky, kteří vytvořili aplikaci na plánování volného času 5. února 2024 16:41

Mobilní aplikace ji pak každý měsíc vystaví automaticky a rovnou odešle zákazníkovi. Funkce ti přijde vhod, pokud fakturuješ měsíčním paušálem. Třeba, pokud jsi:

  • správce PPC kampaní,
  • IT správce firemní sítě,
  • mentor nebo konzultant.

Limity fakturačních aplikací

Fakturační aplikace pro mobily mají oproti webovým verzím zpravidla určitá omezení. Některé pokročilé funkce jsou typicky dostupné jen z desktopové verze.

Pro detailní finanční analýzu se hodí spíš obrazovka stolního počítače (případně notebooku), nikoliv malý displej mobilu.
Pro detailní finanční analýzu se hodí spíš obrazovka stolního počítače (případně notebooku), nikoliv malý displej mobilu. Zdroj: Shutterstock

Programy na faktury mají obvykle základní bezplatnou verzi pro drobné podnikatele. Aplikaci pro mobily ale nabízejí jen uživatelům placených verzí. iDoklad však poskytuje i těm nejmenším podnikatelům v začátcích podnikání přístup do mobilní aplikace zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse