Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2022 16:46
Čas čtení 1:09
Martin Mičuda

O limitovaný Lucid Air byl tak velký zájem, že značka představila novou verzi GT Performance s podobnými parametry

O limitovaný Lucid Air byl tak velký zájem, že značka představila novou verzi GT Performance s podobnými parametry
Zdroj: Lucid
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložit Uložené

Nové provedení má potěšit zákazníky, kteří si nestihli koupit vyprodanou edici Dream Edition.

Automobilka Lucid Motors rozjela sériovou výrobu svého modelu Air na plné obrátky až v roce 2021, stále však zdaleka nedosahuje takové produkce jako konkurenční Tesla. Jako první se na trhu objevila úvodní edice Dream Edition, která s cenovkou od přibližně 160 tisíc dolarů slibovala 113 kWh akumulátor, přes 1100 koní a maximální dojezd cca 825 kilometrů. Po všech 520 kusech limitované edice se však až překvapivě rychle zaprášilo, proto Lucid reaguje na velkou poptávku.

Nelze říci, že by „běžná” verze Air Grand Touring s výkonem 819 a dojezdem 830 kilometrů nestačila, zákazníci ale očividně projevují zájem o více než 1000koňová provedení, proto Lucid do nabídky začleňuje novou verzi Air Grand Touring Performance.

Její podstatou je až 1050 koní a více než 1000 Nm, které zaručí elektromobilu zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 2,7 sekundy. Papírový dojezd přitom odpovídá hodnotě přes 715 kilometrů. I v tomto případě jsou samozřejmě přítomny dva elektromotory, Lucid přitom vyzdvihuje ultra-rychlé nabíjení – díky maximálnímu výkonu až 350 kW, lze za pouhých 21 minut navýšit dojezd o cca 480 kilometrů.

Lucid, Air Grand Touring Performance,
Zdroj: Lucid

I model Air Grand Touring Performance nabídne 34” klenutý displej Glass Cockpit s 5K rozlišením, jehož multimediální prostředí Lucid UX lze aktualizovat na dálku bez nutnosti fyzického připojení. Elektromobil je vybaven LiDAR technologií, která řidiči nabízí plejádu asistenčních systémů i automatizovanou jízdu na vybraných dálnicích.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Součástí výbavy je i až 21 reproduktorů audio soustavy, která je kompatibilní s Dolby Atmos či vyhřívaná, ventilovaná a masážní přední sedadla. Novinka stojí výhradně na 21” discích, které však snižují dojezd ve srovnání s 19” koly slabší verze.

První kusy plánuje Lucid dodat zákazníkům již během tohoto června, ti si ale za nadstandardní porci výkonu patřičně připlatí – cena byla stanovena na částku 179 tisíc dolarů (zhruba 4 miliony korun).

Lucid, Air Grand Touring Performance,Lucid, Air Grand Touring Performance,Lucid, Air Grand Touring Performance,Lucid, Air Grand Touring Performance,
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse