Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2022 15:35
Čas čtení 1:03
Tereza Patočková

Ruské jednotky v Mariupolu podle propagandy objevily „homosexuální ústředí Joe Bidena“

Ruské jednotky v Mariupolu podle propagandy objevily „homosexuální ústředí Joe Bidena“
Zdroj: TASR/AP/Evan Vucci
NEWS JOE BIDEN VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Důkazem objevu mělo být plátno s pentagramem a kalendář s ilustracemi LGBTQ osob.

Moderátor ruského Prvního kanálu v politické talk-show s názvem Vremja Pokazet uvedl, že v Mariupolu ruské jednotky odhalili „ústředí gayů a leseb", jež přímo spadá pod prezidenta Spojených států a americký Kongres.“ Na bizarní vyjádření ruského moderátora upozornil server iDnes.cz.

Důkazem mělo být plátno s pentagramem a kalendář s ilustracemi LGBTQ osob. 

„To, co jsme tam našli, je opravdu... to se nedá popsat slovy. Je to rána pro děti a pro nejzranitelnější členy společnosti,“ uvedl zděšení z nálezu válečný reportér Prvního kanálu Ivlev. Podle reportéra našly ruské jednotky ústředí homosexuálů.


„V Mitropolitské ulici jsme našli dvoupatrový dům, kde byla organizace netradiční orientace - gayové a lesby a všechno ostatní, na co si vzpomenete,“ popisuje reportér.

„Na tom domě je umístěna pamětní deska s úplným označeným organizace. Pokud budete pozorní a přečtete si historii této organizace, zjistíte, že je prakticky pod přímou patronací prezidenta Spojených států a amerického Kongresu,“ zakončil Ivlev popis svých zážitků z Mariupolu. Konkrétní důkazy kromě pamětní desky však neuvedl.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Mariupol se stal jedním ze symbolů ruské agrese. Dle odhadů zde Rusové zabili okolo 20 tisíc civilistů. Vybombardovali také například objekty, kde se lidé schovávali, včetně porodnice a dětské nemocnice. 

Od roku 1999 není homosexualita v Rusku považována za duševní nemoc. Sexuální menšiny ale v zemi nadále čelí ostrakizaci a nerovným zákonům. V roce 2012 Moskva vydala 100letý zákaz pořádání festivalu Moscow Pride, který se na přítomnost sexuálních menšin na území Ruské federace snažil upozorňovat.

Domů
Sdílet
Diskuse