Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2022 15:09
Čas čtení 1:50
Vojtěch Vanda

MS v hokeji 2022: Takto zatím vypadá česká soupiska. Tým by ještě mohli doplnit Pastrňák nebo Palát

MS v hokeji 2022: Takto zatím vypadá česká soupiska. Tým by ještě mohli doplnit Pastrňák nebo Palát
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
SPORT MS V HOKEJI 2022
Uložit Uložené

Česká republika před sobotním utkáním na mistrovství světa ve Finsku s Velkou Británií zná prozatímní sestavu. Může se ale stát, že ji ještě doplní hvězdy z NHL.

Vše je připraveno k tomu, aby mohlo odstartovat letošní hokejové mistrovství světa ve Finsku. Turnaj, který se kvůli konfliktu na Ukrajině obejde bez tradičních účastníků z Ruska, otevřou první zápasy skupiny A v pátek odpoledne. Českou republiku čeká v sobotu jako první Velká Británie, na kterou čeští hokejisté vyrukují s již známou sestavou.

Doporučeno
MS v hokeji 2022: Toto je kompletní program české hokejové reprezentace MS v hokeji 2022: Toto je kompletní program české hokejové reprezentace 13. května 2022 8:18

Nový trenér národního týmu Kari Jalonen může být s přípravou prakticky spokojen. Naposledy naši reprezentanti opanovali Švédské hokejové hry proti houževnatým domácím, Finsku a Švédsku, a zdá se, že by mohli mít zajímavou formu i v Tampere, kde se odehraje skupina B.

Do akce bylo prozatím povoláno 25 hráčů. Ne všichni ale budou nakonec zapsáni na roaster před utkáním s Británií. Čeká se totiž na to, jak dopadnou první kola play-off NHL. Již v noci ze čtvrtka na pátek totiž mohlo být jasno o dalších českých posilách, které by mohly vyztužit reprezentační řady.

V tomto případě se ale bohužel jak krajánkům v Bostonu Bruins (David Pastrňák, Tomáš Nosek) v zápase proti Carolině (Martin Nečas), tak v Tampě Bay (Ondřej Palát) proti Torontu (Ondřej Kaše, David Kämpf) podařilo vyrovnat série na 3:3 a musí sehrát ještě další zápas (Jan Rutta z Tampy do zápasu nenastoupil, jelikož je zraněn). Hrozbu konce budou ještě odvracet Radek Faksa z Dallasu a Filip Chytil z New York Rangers.

Jak píše web hokej.cz, Jalonen již nebude čekat na Vítka Vaněčka z Washington Capitals, tudíž minimálně brankářská otázka by měla být již vyřešena. Sestava vypadá momentálně takto:

Brankáři: Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL), Marek Langhamer (Ilves, Finsko), Lukáš Dostál (San Diego, AHL)


Obránci: Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, Finsko), Michal Jordán (Amur Chabarovsk, KHL), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), David Sklenička (Kärpät Oulu, Finsko), Tomáš Kundrátek, David Musil (oba HC Oceláři Třinec), Filip Hronek (Detroit Red Wings, NHL), Radim Šimek (San Jose Sharks, NHL)


Útočníci: Jiří Černoch, Jakub Flek (oba HC Energie Karlovy Vary), Petr Holík (HC Kometa Brno), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jiří Smejkal (Lahti, Finsko), Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers, Švýcarsko), Matěj Stránský (Davos, Švýcarsko), Michael Špaček (Frölunda HC, Švédsko), David Krejčí (HC Olomouc), Hynek Zohorna (IK Oskarshamn, Švédsko), Jakub Vrána (Detroit Red Wings, NHL), Tomáš Hertl (San Jose Sharks, NHL), Dominik Simon (Anaheim Ducks, NHL)

Kapitánské „céčko“ na své hrudi ponese Roman Červenka, asistenty budou David Krejčí a Jan Ščotka. Do role čekatelů byli podle novináře Roberta Záruby postaveni David Musil, Petr Holík a Petr Kodýtek.

Domů
Sdílet
Diskuse