Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2022 11:02
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Podívej se, jak šampiona UFC Jiřího Procházku v Brně vítaly tisíce nadšených fanoušků

VIDEO: Podívej se, jak šampiona UFC Jiřího Procházku v Brně vítaly tisíce nadšených fanoušků
Zdroj: Getty Images/Yong Teck Lim
NEWS JIŘÍ PROCHÁZKA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český MMA bojovník Jiří Procházka se stal v neděli 12. června šampionem UFC. Po návratu do Česka na něj v Brně čekaly tisíce fanoušků, kterým Procházka s radostí ukázal svoji zlatou trofej.

Jiří Procházka se v neděli 12. června utkal na turnaji UFC 275 v Singapuru s Gloverem Teixeirou, kterého český MMA zápasník také porazil, a stal se šampionem UFC. Procházka se v pondělí odpoledne z šampionátu vrátil zpět do Čech a v Brně na něj čekaly tisíce nadšených fanoušků, kteří čekali, až jim zápasník ukáže blyštivý pás šampiona, informuje na Twitteru UFC Europe.

Doporučeno
Jiří Procházka se stal šampionem UFC. V šílené válce uškrtil Brazilce Glovera Teixeiru Jiří Procházka se stal šampionem UFC. V šílené válce uškrtil Brazilce Glovera Teixeiru 12. června 2022 7:09

Do boje o titul šampiona UFC Glover Teixeira nevcházel jako favorit. Během zápasu se mu pak hned několikrát podařilo dostat Procházku na zem, a oba muži dokonce i prolili krev. V třetím kole se ale začalo spíše dařit Procházkovi, který byl jen blízko od ukončení zápasu, když protivníka opakovaně trefoval tvrdými zvedáky i údery na tělo.

Zápas však nakonec trval celých pět kol a Procházka svého soupeře v závěru uškrtil na rear-naked-choke. MMA zápasník se tak stal nejen historicky prvním českým šampionem UFC, ale také prvním mužem, který dokázal Brazilce porazit na submisi.

V pondělí odpoledne se pak Procházka vrátil ze Singapuru zpět do Česka a v Brně na něj čekaly tisíce fanoušků. Všichni chtěli oslavit tento nevídaný úspěch a také vidět zlatý pás šampiona, kterým se nyní Procházka může pyšnit.

Domů
Sdílet
Diskuse