Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. června 2022 12:41
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Oscarový tvůrce Paul Haggis byl zatčen v Itálii. Čelí obvinění ze sexuálního násilí

Oscarový tvůrce Paul Haggis byl zatčen v Itálii. Čelí obvinění ze sexuálního násilí
Zdroj: EuroVideo Medien
NEWS SEXUÁLNÍ NÁSILÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Známý kanadský režisér se měl podle italských úřadů dopustit sexuálního napadení. Prokurátor tvrdí, že Haggis napadenou ženu po dvou dnech nekonsenzuálního sexu zanechal ve špatném fyzickém i psychickém stavu na letišti. Tam jí pomohl personál.

Oscarového režiséra a scenáristu Paula Haggise zadržela v Itálii policie. Podle obvinění se měl dopustit sexuálního násilí a donutit turistku k pohlavnímu styku. Do Itálie přijel úspěšný režisér kvůli filmovému festivalu v Ostuni. Ten má začít v úterý. O případu s odvoláním na italskou policii informoval server New York Times.

Podle vyšetřujícího se nemělo jednat o místní ženu. Po dvou dnech nekonsenzuálního pohlavního styku ji měl Haggis podle podezření odvést na letiště v přístavním městě Brindisi a nechat ji tam bez ohledu na zhoršený fyzický i psychický stav. Na letišti si ženy všiml personál a poskytl jí základní ošetření. Žena byla následně dopravena na tamní policejní velitelství, odkud ji převezli do nemocnice.

Doporučeno
Kevin Spacey čelí čtyřem obviněním ze sexuálního napadení ve Velké Británii Kevin Spacey čelí čtyřem obviněním ze sexuálního napadení ve Velké Británii 27. května 2022 16:26

Podle podezření Haggis mladou ženu již v minulosti potkal. Následně ji měl dva dny nutit k pohlavnímu styku. Podobná obvinění vůči Haggisovi podaly ženy již v minulosti. Na počátku kampaně #MeToo čelil obviněním od čtyř žen. Jednu z nich měl nutit k orálnímu sexu a následně znásilnit. 

„Jsem přesvědčena, že obvinění proti panu Haggisovi budou brzy stažena. Je nevinný a ochotný spolupracovat s úřady tak, aby se pravda ukázala co nejdříve,“ okomentovala případ Haggisova právní zástupkyně Priya Chaudhry.

Haggis je známým kanadským režisérem, producentem a scenáristou. Natočil například film Crash, který v roce 2006 získal hned několik Oscarů. Podílel se také na scénářích bondovek Casino Royal nebo Quantum of Solace.

Domů
Sdílet
Diskuse