Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2022 13:17
Čas čtení 1:06
Tereza Patočková

Instagram spustil ve vybraných zemích funkci, která tě upozorní, že trávíš hodně času jen u jednoho tématu, a nabídne alternativy

Instagram spustil ve vybraných zemích funkci, která tě upozorní, že trávíš hodně času jen u jednoho tématu, a nabídne alternativy
Zdroj: Unsplash/Solen Feyissa
NEWS INSTAGRAM SOCIÁLNÍ SÍTĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Instagram minulý rok oznámil svůj plán na oddělení dospívajících uživatelů od škodlivého obsahu. Funkci nyní zavádí v USA, Velké Británii, Irsku, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu. Cílí na to, aby se mladí lidé neporovnávali.

Nová funkce má takovou úlohu, že pokud teenageři tráví na Instagramu příliš mnoho času na stránce Hledejte a sledují u toho příspěvky s konkrétním tématem, platforma jim zobrazí upozornění, že se mají podívat také na jiné typy příspěvků. Informoval o tom server The Verge.

Instagram říká, že smyslem této funkce je, aby povzbudila dospívající k objevování něčeho nového a vyloučila určitá témata, která mohou být spojena s porovnáváním vzhledu a škodí tak psychice. Uživatelé obdrží upozornění, které je vyzve k tomu, aby si vybrali, co dále prozkoumat, s řadou možností, ze kterých si potom mohou vybrat. Klepnutí na příspěvek umožní uživatelům změnit proud obsahu, který nesouvisí s tématem, na nějž se teenager dříve díval. 

Doporučeno
Ikonická hackerská výzva, při které se hra Doom spustí na čemkoliv od kalkulaček po bankomaty, má na kontě další zařízení Ikonická hackerská výzva, při které se hra Doom spustí na čemkoliv od kalkulaček po bankomaty, má na kontě další zařízení 21. června 2022 11:55

„Chceme zajistit, aby lidé z času, který tráví na Instagramu, neměli výčitky a cítili se dobře. Toto je způsob, jak to jemně povzbudit,“ řekl šéf Instagramu Adam Mosseri v rozhovoru pro CBS Mornings. „Bez ohledu na to, do jakého tématu se ponoříš, pokud jdeš obzvlášť hluboko, dáme ti vědět a navrhneme nějaká další témata,“ dodal.


Instagram s oznámením funkce citoval externí studii, která uvádí, že 58,2 procenta respondentů souhlasilo s tím, že toto „pošťuchování“ k novým tématům zlepšilo jejich zkušenost se sociálními médii také tím, že jim pomohlo více si všímat času na platformě. Instagram tvrdí, že jeho vlastní test této funkce ukazuje podobný trend – během jednoho týdne Instagram viděl, že každý pátý uživatel po pobídnutí změnil téma.

Domů
Sdílet
Diskuse