Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Fresh.
26. června 2022 10:03
Čas čtení 2:12
Sponzorovaný obsah

Festivaly po světě: Kam se vyplatí letět za hudbou?

Festivaly po světě: Kam se vyplatí letět za hudbou?
Zdroj: Pexels/mikky-k-625644
HUDBA FESTIVALY HUDBA KONCERTY
Uložit Uložené

Užij si léto na nejlepších festivalech světa.

Léto bez festivalů a hudby není to správné léto. Na které festivaly se ale vyplatí letět do zahraničí nejvíce? Přinášíme ti pět tipů na hudební akce všeho druhu, kvůli kterým obětuješ lážo plážo u moře.

1. Coachella

Pokud jsi znalec hudebních festivalů, náš první tip tě absolutně nepřekvapil. Pravděpodobně nejslavnější hudební festival na světě se koná pravidelně každý rok v dubnu v Sonorské poušti v Coachella Valley. Na akci vystupují hudebníci mnoha hudebních žánrů, včetně rocku, popu, indie, hip hopu a elektronické taneční hudby. Součástí festivalu jsou také umělecké instalace a sochy. Po celou dobu jeho konání hraje živá hudba nepřetržitě na několika podiích.

Na festivalu se představují hudební umělci už populární i ti začínající. Jde o jeden z největších, nejznámějších a nejvýdělečnějších hudebních festivalů ve Spojených státech a na světě.

2. Sziget

Coachellou Evropy se každoročně v srpnu stává jednoznačně Sziget Festival v maďarské Budapešti, a to na Óbudai-sziget, což je ostrov na Dunaji o rozloze 108 hektarů. Sziget trvá šest dní a šest nocí, odehraje se na něm více než 1000 koncertů, což z něj dělá dlouhotrvající nezapomenutelný zážitek, o kterém budeš ještě dlouho všem vyprávět. Na pozicích headlinerů se pravidelně objevují ta nejjasnější jména z aktuální světové hudební scény.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Nejpohodlněji se na letiště určitě dostaneš autem. Máš ale obavy, kam své auto zaparkovat po dobu, co budeš tančit na své oblíbené kapely? Vyzkoušej výhodné parkování přímo na Letišti Václava Havla. Na rozdíl od jiných podobných služeb zaparkuješ přímo u terminálu a zkušený řidič auto odveze na nedaleké parkoviště. Parkování na letišti je levnější než taxík a pohodlnější než táhnout kufry městskou hromadnou dopravou.

letadlo, letiště
Zdroj: Pexels/Ahmed Muntasir

3. When We Were Young

Pokud patříš spíše mezi příznivce corové, rockové nebo metalové hudby, určitě jsi zaznamenal letošní novinku na festivalovém trhu – When We Were Young festival v Las Vegas. Poprvé byl oznámen 18. ledna 2022 jako jednodenní akce, která proběhne 22. října 2022. Vstupenky se rychle vyprodaly, což vedlo pořadatele k přidání druhého a třetího termínu, a to 23. a 29. října 2022. Festival se sice koná až v říjnu, ale koncerty hudebníků jako Avril Lavigne, Bring Me the Horizon, Paramore nebo My Chemical Romance v jeden den by sis rozhodně neměl nechat ujít.

4. The Great Escape Festival

Rád objevuješ nové hlasy na hudební scéně ještě předtím, než se z nich stanou celosvětově známé hvězdy? Tak přesně pro tebe je tu The Great Escape Festival. Třídenní hudební akce, která se už od roku 2006 koná vždy v květnu v anglickém Brightonu a Hove, hostí zhruba 300 kapel na 30 místech po celém městě.

5. Reading and Leeds Festival

Spojené království je mimo jiné známé i svými festivaly. Britská scéna už několik desetiletí nabízí neuvěřitelné množství hudebních akcí, na které se jezdí podívat fanoušci z celého světa. Jednou takovou je i festival Reading and Leeds. Jak už napovídá název, koná se souběžně ve městech Reading a Leeds. Headlineři a většina doprovodných kapel obvykle hrají na obou místech, přičemž páteční line-up Readingu se stává sobotním line-upem Leedsu, sobotní line-up Readingu hraje v neděli v Leedsu a páteční line-up Leedsu se v neděli přesouvá do Readingu. Už od roku 1999, kdy byl přijat současný formát se dvěma místy konání, se v line-upu objevují především žánry jako rock, alternative, indie, punk a metal. V poslední době tvoří stále větší část line-upu hip hop. Vybere si tak opravdu skoro každý.

Domů
Sdílet
Diskuse