Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2022 21:22
Čas čtení 0:29
Tereza Patočková

Alexa od Amazonu bude schopna napodobit hlas zemřelých. Přečte třeba pohádku hlasem mrtvé babičky

Alexa od Amazonu bude schopna napodobit hlas zemřelých. Přečte třeba pohádku hlasem mrtvé babičky
Zdroj: Unsplash/Nicolas J Leclercq
TECH AMAZON ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„I když umělá inteligence nedokáže eliminovat bolest ze ztráty, rozhodně může prodloužit hezké vzpomínky,“ uvedl k nové funkci hlavní vědecký pracovník Amazonu pro umělou inteligenci Alexa, Rohit Prasad.

Amazon odhalil experimentální funkci zařízení Alexa, která umožňuje s pomocí umělé inteligence napodobit hlasy zemřelých příbuzných. Společnost tuto funkci předvedla na své výroční konferenci MARS a ukázala video, na kterém dítě žádá Alexu, aby mu hlasem jeho mrtvé babičky přečetla pohádku před spaním. Upozornil na to server The Verge.

„V těchto časech probíhající pandemie, kdy tolik z nás ztratilo někoho, koho milujeme, je přidávání ‚lidských atributů‘ do systémů AI stále důležitější,“ uvedl hlavní vědecký pracovník Amazonu pro umělou inteligenci Alexa, Rohit Prasad. 

„I když umělá inteligence nedokáže eliminovat bolest ze ztráty, rozhodně může prodloužit hezké vzpomínky,“ dodal Prasad.

Amazon neuvedl, zda bude tato funkce někdy dostupná. Tvrdí však, že jeho systémy se mohou naučit napodobovat něčí hlas z jediné minuty nahraného zvuku.

Domů
Sdílet
Diskuse