Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2022 17:34
Čas čtení 0:55
Ilona Hobzová

Zemřel japonský výtvarník Kazuki Takahaši, tvůrce populární mangy Yu-Gi-Oh!

Zemřel japonský výtvarník Kazuki Takahaši, tvůrce populární mangy Yu-Gi-Oh!
Zdroj: TUTY/volně k užití
NEWS JAPONSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Umělci bylo šedesát let.

Ve věku šedesáti let zemřel Kazuki Takahaši, autor populární mangy, podle které později vznikla sběratelská karetní hra. Tělo japonského výtvarníka bylo podle veřejnoprávní televize NHK nalezeno ve středu 300 metrů od pobřeží města Nago v Okinawě.

Úřady nevylučují cizí zavinění 

Tamní pobřežní stráž uvedla, že Takahaši měl na sobě šnorchlovací vybavení a v Okinawě byl sám. Auto, které si pronajal, našli přibližně dvanáct kilometrů od místa nálezu těla. Na něm se nenašly žádné škrábance. Tamní úřady nyní vyšetřují, jak k úmrtí umělce došlo. Pracují s verzí nehody, nevylučují ani cizí zavinění. 

Kazuki Takahaši se narodil v Tokiu v roce 1961, jako tvůrce mang debutoval už v osmdesátých letech. Nejvíce proslul jako tvůrce mangy s názvem Yu-Gi-Oh! v roce 1996. Na základě této mangy vznikla o tři roky později stejnojmenná sběratelská karetní hra, která se stala populární po celém světě.

Manga je označení pro japonský komiks, jehož grafický styl vznikl už na konci 19. století. Vychází v podobě několika set stránkových komiksových knih, zpravidla černobílých. Existuje mnoho žánrů mangy, zaměřených na různé skupiny čtenářů. Bývá předlohou pro většinu anime seriálů nebo filmů. 

Hra Yu-Gi-Oh! se později dostala i do Guinnessovy knihy rekordů jako nejprodávanější sběratelská karetní hra. Už v roce 2009 se prodalo více než 22 miliard karet. Vznikly také tematické videohry, knihy nebo figurky. 

Domů
Sdílet
Diskuse