Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2022 8:58
Čas čtení 0:58
Ilona Hobzová

Počty případů koronaviru rostou, opatření ale ministr Válek zatím neplánuje

Počty případů koronaviru rostou, opatření ale ministr Válek zatím neplánuje
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS KORONAVIRUS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Nejvíce nakažených je v hlavním městě a okrese Praha-východ.

Koronavirus v Česku sílí. Za uplynulých sedm dní přibylo 6 158 nově nakažených. Nejvíce případů odhalily laboratoře v pátek, kdy otestovaly více než osmnáct set pozitivních. Počty hospitalizovaných se dramaticky nemění. Vyplývá to ze statistik Ministerstva zdravotnictví. 

Válek: Zákazy, restrikce a omezení nejsou v plánu

Po dvou svátečních dnech přibylo v Česku jen za čtvrtek a pátek více než tři tisíce pozitivně testovaných. V obou dnech tak jde o přibližně třetinový nárůst ve srovnání s předchozím týdnem. Lidí, kteří mají pozitivní test, je více než před rokem. Jako pozitivní odhalí laboratoře každý čtvrtý vzorek. Momentálně se koronavirus nejvíce šíří v Praze. Na 100 tisíc lidí tam připadá víc než sto případů.

Počty pacientů v nemocnici se ale dramaticky nemění. Aktuálně je 222 hospitalizovaných, ve vážném stavu zůstává 14 lidí. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) tak žádná omezení nepřijdou. „Žádné jiné restrikce, nařízení, zákazy, opatření neplánuji. Ani teď, ani na podzim. To, že čísla porostou, víme, porostou dalších 14 dnů, možná tři týdny, pak začnou postupně klesat. Zásadní nárůst nás čeká na podzim,“ cituje Válka web ČT24.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Jediné, co Vlastimil Válek v současné době zvažuje, je rozšířit už vyhlášená doporučení. Mezi ně patří například nošení respirátorů v hromadné dopravě.

Mohlo by tě zajímat:
Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek
– Překvap oslavence a pošli místo nudné zprávy tato originální blahopřání k narozeninám
Nevíte kam jet na výlet? Máme pro vás několik cestovatelských tipů.
Domů
Sdílet
Diskuse