Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2022 19:30
Čas čtení 2:38
Vojtěch Vanda

Tipy na novou hudbu: Billie Eilish se vrátila do reality, Rico Nasty namíchala zajímavou všehochuť a Lil Uzi Vert vydali EP

Tipy na novou hudbu: Billie Eilish se vrátila do reality, Rico Nasty namíchala zajímavou všehochuť a Lil Uzi Vert vydali EP
Zdroj: Getty Images/Theo Wargo
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Billie Eilish, Lil Uzi Vert, Rico Nasty... je toho mnoho, co se minulý týden objevilo v hudebním éteru.

Rapový červencový týden? Ano, tak bychom opravdu mohli nazvat období mezi 18. až 24. červencem. Proč? Jednoduše proto, že desky velkých světových interpretů uzřely světlo světa. Pár z nich jsme vybrali a doporučili ti je zde v článku. Neboj, nové EP Billie Eilish jsme neopomněli. 

Doporučeno
Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát 16. července 2022 11:30

Flo Milli – You Still Here, Ho?

Hned na začátku tu máme rozpustilou a divokou rapperku, která ti, pokud si nedáš pozor, udělá z ušních bubínků kůlničku na dříví. Tedy samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. Dvaadvacetiletá rodačka z Alabamy Flo Milli se totiž ve středu konečně představila svým fanouškům s debutem You Still Here, Ho?, který kombinuje vše, na co jsme u mladé hvězdy zvyklí.

Drzé a nekompromisní bars na trapových či drillových instrumentálech, jemnější a hravější R'n'B skladby s větší kapkou ženskosti a také sloku od Rico Nasty, s níž jsme ji mohli slyšet v Money – všechno toto najdeš na albu.

Dle jejího přesvědčení je ale kreativa desky inspirována nostalgií z brzkých 2000's. Nezapomeň, že se jedná, vzhledem k věku, o její nejútlejší dětství. Slyšíš ji tam, nebo ti to přijde úplně o něčem jiném? Ať tak, či tak, deska je plná energie, kterou možná po celém pracovním týdnu využiješ.

Billie Eilish – Guitar Songs

Pokud jsi naopak v takové náladě, že by ses nejradši vyvalil na pohovku a odpočíval, nebo naopak potřebuješ něco promyslet, nejspíš by ti mohla přijít vhod dvousinglová kompilace světové superstar Billie Eilish. „EP“, které se objevilo na streamovacích platformách ve čtvrtek bez obvyklého vzruchu, je procítěným oknem do reality.

Doporučeno
V těchto evropských párty klubech potkáš Rihannu nebo Kendall Jenner. V 90. letech tu probíhaly hédonistické večírky V těchto evropských párty klubech potkáš Rihannu nebo Kendall Jenner. V 90. letech tu probíhaly hédonistické večírky 11. března 2024 16:00

Jak uvádí The Guardian, v první písničce TV přišla inspirace z ostře sledovaného soudního procesu mezi Johnnym Deppem a Amber Heard, další myšlenka zase pochází z jiného soudního sporu důležitého pro USA, kterým je zrušení federálního práva na potrat. The 30th se zase opírá o tragický zážitek života měnící autonehody.

Nám to zní, jako by se Eilish, která se často snažila psát texty s více fantazii budícími hororovými nádechy, nyní vrátila zpátky do každodenního života. Určitě zajímavá zkušenost.

Domů
Sdílet
Diskuse