Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Jägermeister.
30. července 2022 10:00
Čas čtení 2:20
Sponzorovaný obsah

Zažij unikátní skokanskou párty uprostřed lomu. Na letošním Highjumpu vystoupí PSH a další oblíbené kapely

Zažij unikátní skokanskou párty uprostřed lomu. Na letošním Highjumpu vystoupí PSH a další oblíbené kapely
Zdroj: Highjump
KULTURA CLIFFDIVING HIGHJUMP
Uložit Uložené

Vstupenky na Highjump 2022 jsou stále v prodeji.

Místo, kam můžeš vyrazit nejen za dobrou hudbou, ale také adrenalinem a unikátní párty uprostřed lomu. To je Highjump, který se koná už po třiadvacáté a letos v havajském stylu. Vyraz o víkendu 5. a 6. srpna do lomu v Hřiměždicích u Příbrami a zažij to na vlastní kůži. Akci bude provázet dobrá nálada, koupačky, opalovačky a ledově namražený Jägermeister. Vstupenky jsou pořád k dispozici online a bude možnost je zakoupit i na místě.

koupit vstupenky

Dnes už tradiční akce se koná od roku 2000, kdy občanské sdružení HIGHJUMP, jehož cílem je podpora cliffdivingu v Čechách, uspořádalo první mistrovství republiky v tomto sportu. Původní Highjump navštívilo kolem 400 lidí, dneska do Hřiměždic proudí tisíce návštěvníků z Čech i zahraničí

highjump
Zdroj: Highjump

Adrenalinový cliffdiving

Cliffdiving jsou skoky do vody z útesů. Tento adrenalinový sport má kořeny až v roce 1770, kdy se na havajském ostrově Lanai vrhali bojovníci ze skal do moře, aby ukázali svou odvahu a získali si obdiv žen. Později začal král Kamehameha I. hodnotit styl a dopad bojovníků a vznikla tradice závodů, která se dochovala dodnes.

Highjump je v Čechách ojedinělou akcí, na níž můžeš vidět ty nejlepší skokany z celého světa. Muži obvykle skáčou z výšky 20 až 30 metrů, u žen je to 18 až 25 metrů. V roce 2014 dokonce předvedl na Highjumpu Michal Navrátil skok volným pádem ze 32 metrů. Při skoku dosáhnou skokani rychlosti 75 až 100 km v hodině a ponoří se do 2,5 až 4,5 metru hloubky. Nejde samozřejmě jen o to skočit, ale také o provedení. Cliffdiving má dokonce speciální kategorii X-Diving, ve které se soutěží o to, kdo udělá nejlepšího placáka – ano, i to vyžaduje jistou dávku umění.

Koupání a vodní atrakce

Akce se koná v Kujalově lomu v Hřiměždicích nedaleko Příbrami. Původně se v lomu těžila žula, v roce 1951 však došlo k jeho zatopení, proto i v současnosti můžeš na dně narazit na důlní vozík. Do osmdesátých let sloužil jako výcvikové středisko pro potápěče, dnes je využíván k rekreaci a potápění – v létě je viditelnost kolem dvou metrů hloubky. Maximální hloubka lomu je 8 metrů, což z něj činí ideální místo na skoky do vody. 

Unikátní místo konání zajišťuje Highjumpu nevšední atmosféru, doplněnou nejen o skokanské můstky a houpačky, ale také další vodní atrakce jako flyboarding nebo paddleboarding. Navíc si můžeš akci užívat přímo z vodní hladiny, osvěžit se koupačkou a nachytat nějaký ten bronz.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HIGHJUMP (@highjumpcz) 

Večerní párty a doprovodný program 

Přes den vodní radovánky, večer párty. Highjump už tradičně doprovází večerní hudební vystoupení. Přijdeš si na své, ať už je tvoje krevní skupina rap, hip hop, house, RnB, reggae nebo třeba ska. Letos se můžeš těšit na PSH, Fast Food Orchestra, Markee Ledge, Forrest Pine, Lillou, Neandrtal project, 58G, United Flavour Sound System a další interprety.

Akce nabídne i bohatý doprovodný program. Předvedou se profesionální rideři na u-rampě, a pokud se bojíš skoků do vody, budeš mít možnost zkusit si skok do nafukovacího pytle. Odpočinout si můžeš hned v několika chill zónách, kde budou k dispozici fotokoutky i služby stylistek, které se postarají o festivalový make-up a účes. Pokud na tebe padne úděl řidiče, můžeš si nechat změřit obsah alkoholu v krvi.

Samozřejmě nebude chybět ani dobré jídlo a pití. V několika stáncích se budeš moct posilnit burgery, ale i vietnamskou, mexickou nebo thajskou kuchyní. Stejně tak je dobře postaráno o pitný režim. Jedním z partnerů je Jägermeister, který bude návštěvníky zásobovat ledově namraženými panáky. Jäger girls ti ho donesou až pod nos, takže nemusíš ani přerušovat chill a sledování skokanských výkonů.

chci na highjump
highjump, jägermeister
Zdroj: Highjump
Domů
Sdílet
Diskuse