Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2022 11:00
Čas čtení 6:04
Ilona Hobzová

Z dětské hvězdičky ikonou světového formátu. Demi Lovato připravil osud mnoho překážek, nikdy se ale nevzdala

Z dětské hvězdičky ikonou světového formátu. Demi Lovato připravil osud mnoho překážek, nikdy se ale nevzdala
Zdroj: Getty Images
OSOBNOSTI DEMI LOVATO HUDBA
Uložit Uložené

Přinášíme profil oblíbené zpěvačky a herečky.

Začínala jako dítě v pořadech Disney Channel. Od té doby uplynulo hodně let a z dětské hvězdičky se stala světoznámá umělkyně, která prorazila zejména v hudebním světě. Pozornost médií byla kromě úspěchů ale zaměřena také na temnější stránku jejího života, kterým prostoupila porucha příjmu potravy, deprese, alkohol nebo drogy. Řeč je o Demi Lovato, která slaví významné životní jubileum. 

Otec byl závislý na alkoholu a drogách 

Demi Lovato se narodila v Albuquerque v Novém Mexiku 20. srpna 1992 pod rodným jménem Demetria Devonne. Její matka Dianna bývala roztleskávačka a country zpěvačka, otec Patrick se živil jako inženýr a hudebník. Manželé spolu měli ještě starší dceru Dallas. Jenže manželství se rozpadlo, když byly Demi pouhé dva roky. Na vině byla Patrickova závislost na drogách a alkoholu.

„Vždycky jsem věděla, že je dobrosrdečný, jinak bych si ho ani nevzala. Ale ani navzdory dobrému srdci není některým lidem pomoci,“ vzpomínala později matka dvou dcer v dokumentu Simply Complicated, proč od svého prvního muže odešla.

Demi Lovato
Zdroj: Emma McIntyre/Getty Images for iHeartMedia

Dianna se později znovu provdala. S druhým manželem měli společnou dceru Madison De La Garza, která se narodila v roce 2001. Stejně jako Demi se později dokázala proslavit v uměleckém světě, znát ji můžeš třeba ze seriálu Zoufalé manželky. Další sestru Amber má Demi ze strany svého biologického otce Patricka. 

Fascinovala mě smrt. Často jsem přemýšlela, jak by vypadal můj pohřeb.

Demi měla těžké dětství nejen kvůli závislému otci. Ve škole se stala obětí šikany. V dokumentu o svém životě sama přiznala, že se často cítila jako outsider. Aby tomu unikla, začala se kamarádit s populární dívkou jménem Marissa Callahan. S tou také brzy okusila nejen alkohol, ale i jiné drogy. 

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

V sedmnácti si poprvé dala kokain. „Bála jsem se. Máma mi říkala, že když lidi berou kokain, praskne jim srdce. I tak jsem to zkusila. A milovala jsem to,“ vzpomínala Demi v dokumentu. Velmi brzy u ní také propukly deprese. Uvedla, že ji odjakživa fascinovala smrt a často přemýšlela o tom, jak by vypadal její vlastní pohřeb. „Moje myšlenky byly temné a trvalo dlouho, než jsem zjistila, co se vlastně děje,“ popsala počátky svých problémů. O těch ale až později.

První velké úspěchy s Disney

Nejprve se zaměřme na to, jak se z Demi stala jedna z nejslavnějších zpěvaček a hereček současnosti. K umění tíhla už od dětství. Na klavír se začala učit v sedmi letech, navštěvovala taneční a pěvecké kurzy. Souběžně s tím se vydávala také na castingy.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 119738 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co má Demi společného se Selenou Gomez.
  • Proč se musela Demi stáhnout ze svého prvního turné.
  • Jaké trauma si odnesla z doby, kdy pracovala pro Disney.
  • S čím dalším se musela prát na vrcholu své popularity.
  • Jak se na Demi nezvratně podepsaly závislosti.
  • Komu a jak dnes Demi kromě své tvorby konkrétně pomáhá.
Domů
Sdílet
Diskuse