Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2022 21:13
Čas čtení 2:48
redakcia

Jak vydělat peníze navíc: Vedlejší příjem ti může zajistit auto i prázdná místnost v bytě

Jak vydělat peníze navíc: Vedlejší příjem ti může zajistit auto i prázdná místnost v bytě
Zdroj: Unsplash/Magnet.me
ZAJÍMAVOSTI FINANCE
Uložit Uložené

Podívej se na způsoby, jak vydělat peníze bez nutnosti hledat si další práci.

Možná si šetříš na vysněnou dovolenou, nový mobil nebo potřebuješ zrekonstruovat bydlení. Ať tak, či tak, nějaká ta koruna navíc se hodí vždycky. Máme pro tebe tipy na přivýdělky, které zvládneš při práci i studiu. Někdy není nutné hledat další zaměstnání, stačí trocha nápaditosti. Vydělávat ti mohou tvoje koníčky i věci, které máš doma. 

Půjčuj věci za poplatek

Vlastníš auto, které ti většinu času stojí v garáži nebo před domem? Půjč ho za domluvenou cenu někomu, kdo ho potřebuje. Stejně tak je možné za poplatek půjčit kolo, elektrickou koloběžku, potřeby do domácnosti, dokonce i Playstation. Věci, na které se ti doma většinu času pouze práší, ti mohou přinášet pravidelný příjem, tak proč toho nevyužít?

Nabídni svoje know-how

Každý člověk je v něčem dobrý. Vzpomeň si, co ti šlo ve škole nejvíce. Máš talent na jazyky? Staň se lektorem a začni pořádat pravidelné hodiny, ať už osobně, nebo formou videohovorů. Jde ti matematika? Můžeš doučovat mladší studenty a spolužáky za hodinovou sazbu. Na internetu najdeš hned několik serverů, které sdružují odborníky z mnoha oborů a na nichž můžeš za stanovenou cenu nabídnout svoje služby.

Pronajmi volný pokoj

Airbnb spousta lidí využívá jako možnost levného ubytování na cestách. Když se na to podíváš z druhé stránky, je to také skvělý způsob, jak dosáhnout pasivního příjmu – zvlášť jestli bydlíš v zajímavé lokalitě. Pokud ti nevadí mít spolubydlícího, můžeš prostory nabídnout k dlouhodobému pronájmu. Má to svoje výhody. Podělíte se o domácí práce i platbu za nájem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Airbnb (@airbnb)

Zpeněž svůj koníček

Nemusíš zrovna něco konkrétního vyrábět, aby se to dalo zpeněžit. Pokud ve volném čase pečeš, dej pár svých výtvorů na sociální sítě, třeba se ti ozve někdo, kdo bude potřebovat upéct dort na oslavu nebo připravit menší catering. Baví tě práce s videem? Můžeš za peníze stříhat tvorbu profesionálním tvůrcům, kteří na to nemají dost času. V případě, že svůj volný čas trávíš ve fitku, staň se osobním trenérem a dostaneš za něj zaplaceno. Je tvojí vášní focení? Prodej svoje fotografie do fotobanky. Ti, co rádi píšou, mohou založit blog a nabídnout ho pro reklamu, která jim bude vynášet peníze. Zkrátka možností je mnoho, záleží jen na tvém zaměření.

Zbav se starých věcí

Kolik se ti doma povaluje věcí, které za celý rok nepoužiješ? Dej si je na hromadu a zamysli se, jestli by se nedaly zpeněžit. Prodat se dá oblečení, přečtené knížky, ale i starší elektronika, kterou vykupují obchody na náhradní díly. Možná se budeš divit, kolik můžeš dostat za starý iPhone. Je to skvělý způsob, jak vydělat peníze navíc a zároveň ušetřit životní prostředí.

iPhone 12, Galaxy S21
Zdroj: REFRESHER/Marián Mauik Biel

Využij způsoby, jak vydělat peníze online

Online svět nabízí spoustu možností, jak získat příjem navíc a nemuset u toho vytáhnout paty z domu. Přivýdělky přes internet navíc mají obrovskou výhodu v tom, že je lze vykonávat kdykoliv a odkudkoliv. Můžeš být produktivní během dlouhé cesty vlakem nebo večerní pohody u filmu. Dalším plusem je, že k nim nepotřebuješ nic jiného než počítač nebo smartphone. Jaké jsou možnosti?

Virtuální asistent

Virtuální asistenti jsou online podporou pro firmy či konkrétní vedoucí pracovníky. Zajišťují zpravidla agendu, kterou je možné vykonávat na dálku, tedy vytváření faktur, korekce textů, správu sociálních sítí, tvorbu prezentací atd. Výhodou je, že si obvykle mohou nastavit pracovní dobu tak, jak jim vyhovuje.

Vyplňování dotazníků

Pojďme si rovnou říct, že na vyplňování dotazníků pravděpodobně nijak závratně nezbohatneš. Jedná se o to, že ti společnosti zabývající se výzkumem budou rozesílat dotazníky a za jejich vyplnění vždy vyplatí určenou částku. Obvykle se pohybují v řádech desítek korun, záleží na náročnosti. Nicméně když si každý den vyhradíš na vyplňování třeba hodinku, měsíčně to nějakou tu stovku na pivo hodí.

Překlady a tvorba titulků

Tvorba překladů je skvělá příležitost pro všechny, kdo dobře zvládají jazyk. Pokud perfektně rozumíš mluvenému slovu, můžeš si kromě překladů různých článků a dokumentů přivydělat také tvorbou titulků do filmů a seriálů. Nabídni své služby na pracovních portálech nebo přímo firmám zaměřeným na překlady z cizích jazyků.

Cashback

Cashbacky nejsou přímo forma přivýdělku, ale mohou ti ušetřit značnou část peněz. Jedná se o službu, která umožňuje získat zpět určité procento z platby za nákup zboží či služeb na různých e-shopech. Stačí se zaregistrovat na jednom z cashbackových portálů a realizovat nákupy prostřednictvím něj. Za rok si tímto způsobem můžeš nastřádat poměrně slušnou sumu.

home office, práca, počítač,
Zdroj: Pexels/Vlada Karpovich/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse