Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2022 11:07
Čas čtení 0:50
Tímea Krauszová

Audi se přidá k F1 od roku 2026, závody mají být udržitelnější a uhlíkově neutrální

Audi se přidá k F1 od roku 2026, závody mají být udržitelnější a uhlíkově neutrální
Zdroj: Audi
TECH AUDI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FORMULE 1 ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Prezident F1 uznal, že udržitelné hybridní motory jsou budoucností automobilového sektoru.

Po měsících jednání Audi potvrdilo, že v roce 2026 vstoupí do Formule 1. Z německé automobilky se tak stane dodavatel pohonných jednotek, potvrzuje oficiální web F1. Novinka přichází krátce poté, co začátkem srpna F1 oznámila, že změní technické parametry potřebné pro vstup do prestižního závodu. Umožňuje vyšší využití elektřiny a 100% udržitelné pohonné látky, oba faktory byly pro Audi klíčové.

Udržitelný závod

Audi je součástí skupiny Volkswagen Group a podporuje snahu Formule učinit závod udržitelnějším a cenově příznivějším. F1 představila cenový strop pro výrobce, který bude platit od roku 2023, a dokonce se zavázala být uhlíkově neutrální do roku 2030.


Prezident a předseda představenstva F1 Stefano Domenicali oznámil, že je ze vstupu Audi nadšený. Značku označil za ikonu a technologického inovátora. „Toto je obrovská chvíle pro náš sport, který zdůrazňuje, jak velkou sílu máme jako globální platforma, která neustále roste.“ Uznal, že udržitelné hybridní motory jsou budoucností automobilového sektoru.

Audi oznámí, se kterým týmem se spojí do konce letošního roku. Předpokládá se však, že se připojí k Sauberu. Stroje budou vyrábět v Neuburgu, poprvé za desetiletí tak budou auta pro F1 vznikat opět v Německu.

Domů
Sdílet
Diskuse