Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Centrum Černý Most.
13. října 2022 9:00
Čas čtení 4:41
Sponzorovaný obsah

Letošnímu podzimu vládnou korzety a cowboy boots. Stylistka radí, jak je nosit i kde je sehnat

Letošnímu podzimu vládnou korzety a cowboy boots. Stylistka radí, jak je nosit i kde je sehnat
Zdroj: Unsplash/Wesley Tingey
MÓDA FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

Podzim ovládneš v růžové, v šatníku by ti neměl chybět bomber.

Podzim je něco jako pizza s ananasem mezi ročními obdobími. Polovina lidí v něm vidí jen deště a chladné počasí a ta druhá miluje hygge a sledování ranní mlhy za oknem. Ať už patříš mezi podzimní Grinche, nebo nadšeně brázdíš ulice města s pumpkin spice latte v ruce, podzimní módu si užiješ i ty.

Podle toho, co ukázali světové módní domy na přehlídkách, se letos pořádně vyřádíme. Nebude to jen o nude odstínech a trenčkotech, hitem jsou oversized bombery, korzety, cowboy boots nebo hot pink. Oslovili jsme stylistku Barboru Havlíkovou, která působí jako módní poradkyně v Centru Černý Most, abychom se zeptali, jak s těmito trendy vytvořit originální outfity a kde je pořídit. 

Oversized is the new black

Nejprve přehlídky na molech, potom i outfity v ulicích nás přesvědčily, že letošní podzim se bude čím kochat. Kromě klasiky v podobě trenčkotů a křiváků jsme se dočkali také méně okoukaných trendů, se kterými můžeš vystoupit z davu. Barbora Havlíková prozradila, že mezi její tři nejoblíbenější patří cowboy boots, bomber a korzet.

„Bombery jsme mohli vidět skoro na všech přehlídkových molech a tento rok platí víc než kdy dřív pravidlo, že čím větší, tím lepší,“ říká a dodává, že ženy mohou ten pravý najít i v pánském oddělení. „Pánský bomber může být trochu oversized, ale to je přesně to, co tento podzim od bomberu chceme.“ Konkrétně doporučuje prodejny H&M, kde mají velký výběr.

A s čím oversized bomber kombinovat? „V dámském šatníku je to maskulinní kousek, takže bych si hrála s kombinacemi s ženskými prvky, jako jsou saténové šaty nebo sukně a boty na vysokém podpatku,“ říká stylistka. V pánském outfitu bomber skvěle doplní roztrhané džíny, tenisky a volnější mikina.

bomber jacket
Zdroj: Unsplash/Sebastian Pociecha

Korzety a cowboy boots

Dalším velkým trendem, který se vrací, jsou korzety. Nosí se pod sako, kdy vykouzlí look s nádechem sexy elegance, ale i přes oblečení. „Korzet ve své podzimní kolekci znovuzrodil například Dior, který do své typické diorovské siluety přidal tento rok trochu maskulinity a futurismu, a musím říct, že to mě velmi baví,“ říká stylistka. „U korzetu bych šla jednoznačně do vrstvení, ať už na košili, nebo basic tričko, tak i na svetr nebo mikinu. Tak se ze spodního prádla stane hlavní kousek outfitu,“ pokračuje. Po korzetech za přijatelnou cenu se podívej v Reserved nebo v nové kolekci Tezenis.

 

Velký návrat slaví letos na podzim také cowboy boots. „Je to můj osobně nejoblíbenější trend. Jdou zkombinovat v podstatě se vším a krásně oživí obyčejný outfit. Nejvíc mě ale baví neobvyklé kombinace, jako například s flitry. Jestli ještě nemáte svoje cowboy boots, zajděte do prodejny CCC, kde najdete jak kožené, tak i koženkové varianty,“ radí Barbora Havlíková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený CCC (@cccshoesbags)

Všechny zmíněné prodejny a mnoho dalších najdeš v Centru Černý Most. Svůj podzimní šatník si tam vybavíš ještě výhodněji díky speciální akci s názvem Slevová knížka, která probíhá od 13. do 16. října. Můžeš získat například 20% slevu do prodejen CCC, Pepe Jeans, Rip Curl, Tommy Hilfiger nebo Vero Moda. 

Slevy platí nejen na oblečení, ale i ostatní sortiment, který obchody v nákupním centru nabízí. Ušetřit můžeš třeba na členství do fitka Clever Fit, příslušenství k mobilním telefonům v obchodě Coradia nebo v parfumerii Douglas. Pro uplatnění slevy si stačí slevovou knížku stáhnout a vytisknout nebo vyzvednout v pasáži obchodního centra. Celý víkend bude akci provázet doprovodný program, v rámci kterého se můžeš potkat s influencery Dva tátové nebo holkami z 3 v 1.

nakupuj v centru černý most

Pokud si nebudeš vědět rady s výběrem, můžeš vyrazit na nákupy s Barborou Havlíkovou. Strávíte společně dvě hodiny, během kterých ti pomůže najít jedinečný styl a vybavit se na chladnou sezónu. Svůj termín si zarezervuješ na e-mailu [email protected] nebo na čísle +420 728 733 012. Inspirovat se také můžeš v aktuálním outfit checku, který jsme v Centru Černý Most natočili. Najdeš v něm inspiraci na outfit za pár korun i za půl milionu.

A na podzim nosíme růžovou

Letošní podzim přináší kromě zajímavých trendů také revoluci ve výběru barev. Obvykle vídáme v ulicích především neutrální odstíny. Podle stylistky je důvodem praktičnost i přirozená potřeba po létě zvolnit. „Po létě, kdy si užíváme výraznější barevné kombinace, se potřebujeme trochu zklidnit a ztlumit. Navíc s klesajícími teplotami přichází do oblékání i vrstvení, které je při zvolení neutrální palety barev daleko jednodušší,“ říká. 

Ani sestavit outfit v tónu však není podle módních kritiků tak jednoduché, jak se zdá. Barvy bychom měli volit podle toho, jestli jsme teplý, či studený typ. Pokud máš po celý rok opálenou pokožku, vlasy s teplými odlesky a oči s nádechem hnědé či zelené, jsi teplý typ a budou ti slušet teplé odstíny hnědé či béžové. Lidem se světlejší pokožkou a modrýma očima sedí odstíny studené a měli by volit kombinace šedé a černé.

Žádná módní příručka však nestanovuje, že se na podzim musí nosit jen neutrální barvy. „Pokud se cítíte dobře ve výrazných barvách, tak se nenechte svazovat stereotypy a noste to, v čem se cítíte příjemně a sebevědomě,“ říká stylistka. Že podzim může být i barevný, ukázala značka Valentino, která představila sytě růžovou podzimní kolekci hot pink.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Valentino (@maisonvalentino)

Jestli je na tebe zářivě růžový outfit trochu moc a chceš se držet více při zemi, zvol jeden výraznější doplněk. „Pokud chce člověk přidat do outfitu výraznější barvu, bude pro něj jednodušší vzít si výraznější kabelku než rovnou pořizovat pestrobarevný kabát,“ radí Bára Havlíková. Dodává, že v Česku moc lidí s doplňky nepracuje, což je škoda. „Doplňky nejsou jen o kabelkách, ale i o šátcích, páscích a kloboucích. Na podzim jsou perfektní barety nebo zajímavé rukavičky. Na to u nás trochu zapomínáme, a přitom tyto malé detaily pak dotváří celý outfit a vždy ho pozvednou na vyšší úroveň, i když základ může být úplně jednoduchý.“

Pro začátek ti může na ozvláštnění looku postačit i obyčejný pruhovaný svetr, který také patří mezi letošní musthaves. Zkombinuješ ho v podstatě se vším a dodá outfitu na zajímavosti, i pokud si ho třeba jen přehodíš přes ramena. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Emma Hothersall 🤍 (@whatemwore)

Jaký materiál zvolit na chladnější měsíce?

Podzim s sebou kromě módních trendů přináší také sychravé počasí a rýmu, takže musíme kromě estetické stránky outfitů zvažovat i jejich praktičnost. Naštěstí je možné na podzim vypadat dobře a zároveň být v teple. Trik spočívá ve zvolení těch správných materiálů. „Na každý kousek je vždy ideální jiný materiál, ale pro podzim i zimu to za mě vyhrává vlna,“ říká stylistka. 

A jaké kousky s podílem vlny by ti neměly v šatníku chybět? „Asi všechny napadne vlněný svetr, já bych doplnila určitě kabát, jak podzimní přechodový, tak hlavně teplejší zimní. Skvělé jsou i kalhoty s příměsí vlny, které můžete mít ve střihu chino nebo s širokými nohavicemi. A pro mě hlavní must-have kousek na podzim je vlněné sako, pro které občas sáhnu i partnerovi do skříně, protože pod to pánské sako pak hezky navrstvím i teplý vlněný svetr,“ předává tipy Barbora Havlíková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Centrum Černý Most (@centrumcernymost)

Se slevovou knížkou můžeš při nákupu ušetřit a díky tomu zvolit kvalitnější kousky, které tě opravdu zahřejí a déle ti vydrží. Vyraz od 13. do 16. října na nákupy do Centra Černý Most a nezapomeň si vytisknout nebo vyzvednout svoje slevy, ať pořídíš stylové kousky za pár korun.

Zpět
Sdílet
Diskuse