Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2022 11:00
Čas čtení 4:33
Radim Šlechta

Neděle večer na České televizi je zábavná jako vyšetření močových cest

Neděle večer na České televizi je zábavná jako vyšetření močových cest
Zdroj: Česká televize
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILMY 2022 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Recenze televizního filmu Ledviny bez viny. Vesele rýmovaný cyklus servíruje Česká televize v hlavním vysílacím čase.

Po televizním filmu Bezva zuby na zásnuby nás Jiří Vejdělek a Marek Epstein chtějí znovu uvelebit do pohovek, přikrýt dečkou, uvařit čajík a nechat hodinku dívat na poctivou českou prču. Přináší nám balíček ověřeného televizního humoru s Hynkem Čermákem a Eliškou Balzerovou v bakalářském snímku Ledviny bez viny, který jako by v hlavním vysílacím čase poskytoval možnost nemyslet na nic a nechat se unášet bodrými hláškami. Na tom by nebylo nic špatného, pokud by snímek jako komedie fungoval.

Doporučeno
Sex, drogy & opera. Il Boemo elegantně pluje po rozpadlém zevnějšku Vojty Dyka Sex, drogy & opera. Il Boemo elegantně pluje po rozpadlém zevnějšku Vojty Dyka 4. března 2023 22:50

Nejde se nedomnívat, že film s takovým záměrem nevznikal. Jen těžko se můžeme ubránit představě, jak Marek Epstein a Jiří Vejdělek přijdou do České televize, laškovně mrknou na producenty Moniku Effenbergerovou a Jaroslava Sedláčka a praví: „Langoš tam bude dělat divný zvuky a Čermák bude čurat do kanystru. Bude to strašně vtipný, protože to je trapný, chápete, ne?“ Na to producenti bouchnou do stolu a za ohlušujícího zvuku si plácnou jako Carl Weathers a Arnold Schwarzenegger v Predátorovi


Takovou scénu z Kavčích hor alespoň naznačují první dva snímky ze série, kterou Bohdan Bláhovec trefně popsal slovy „skvělá telka od Vejdělka“. A jako skvělá telka s nostalgickým odkazem na Bakaláře (a novější Trapasy) pokračuje Vejdělkovo portfolio nemocných orgánů po Bezva zubech i v Ledvinách bez viny. Nutno přiznat, že Ledviny nabídly větší vzrušení než Zuby. Při sledování nám totiž výrazně více mozkových buněk podalo výpověď.

Našlapaný mustang a nadrcená Matylda jako nejlepší rekvizity

Břinkavé kytárky Jana P. Muchowa a Martina Ledviny nás na začátku opět uvádí do filmu, ve kterém bude zapeklitých vztahů víc než požehnaně. Maminka (Eliška Balzerová) smaží svému padesátiletému synovi Teovi (Hynek Čermák) vajíčka. Je pohublý, musí jíst. Stejně tak musí mít zapnuté všechny knoflíčky na košili a jako správný syn respektovat veškerá maminčina přání. Balzerová je zdánlivě milá a nebýt oslovení „maminko“, mohli bychom si klidně myslet, že se jedná o starostlivou manželku, která vypravuje policistu do práce.

Ledviny bez viny
Zdroj: Česká televize


To by ale bylo naivní. Ve světě Marka Epsteina totiž muži zpravidla nechodí s nikým, kdo nemá alespoň o deset let a kariérních příček méně. A tak se na scéně brzy objevuje Čermákova přítelkyně, stážistka Matylda (Jana Pidrmanová). Mimo to, že je zamilovaná do svého nadřízeného, má vystudovaný matfyz a svůj studentský projekt prodala do Francie za velkou spoustu peněz. Teď jezdí v našlapaném červeném mustangu, který je ve filmu podobnou rekvizitou jako Matylda samotná. Po Teovi chce vlastní případ a spokojený vztah. Toho druhého se ale kvůli opičí lásce jeho maminky dočká až po pár uměle naservírovaných trapasech. Nedělní večer u telky jak vyšitý.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 123725 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Kolik vtipů jsme celkem spočítali v tomto komediálním snímku.
  • Jak udělat řachandu i z chození po schodech.
  • Co v nás při sledování budilo zlomyslné choutky.
  • Jak podle tvůrců vypadá důležité konverzační téma pro geniální matfyzačku.
  • Kde všude se hrdina musí vymočit a jak moc je to vtipné.
  • Proč od České televize čekáme víc.
Domů
Sdílet
Diskuse