Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2022 10:16
Čas čtení 0:54
Adéla Ježková

Hudebníkem roku je podle Spotify Wrapped Bad Bunny, nejoblíbenější písní As It Was

Hudebníkem roku je podle Spotify Wrapped Bad Bunny, nejoblíbenější písní As It Was
Zdroj: Wikimedia Commons/Kevin9625Ja
HUDBA HUDBA SPOTIFY TAYLOR SWIFT
Uložit Uložené

Spotify zná umělce i skladby roku.

Jak jsme psali ve středu, oblíbené shrnutí poslechu hudby a podcastů Spotify Wrapped je tu. Kromě personalizované rekapitulace uplynulého roku pro uživatele oznámila streamovací platforma také nejlepší umělce, skladby, alba a podcasty roku.

V čele celosvětového žebříčku se opět umístil portorický rapper Bad Bunny, který místo obhájil již třetí rok po sobě. Prvenství si drží od roku 2020, což se dosud žádnému jinému umělci nepodařilo. V průběhu příštího týdne mu Spotify přichystalo na oslavu menší překvapení. Když uživatelé „lajknou“ některou z jeho skladeb, klasické zelené srdíčko se promění na rapperovo ikonické červené srdce.

Bad Bunny a „As It Was“ jako hvězdy roku

Jak uvádí magazín Variety, skladby tohoto rappera a zpěváka letos na Spotify vygenerovaly více než 18,5 miliardy streamů a jeho album Un Verano Sin Ti se letos stalo celosvětově nejstreamovanějším albem číslo jedna.

Druhé místo obsadila americká zpěvačka Taylor Swift. Zároveň se stala nejstreamovanější umělkyní v Austrálii, Velké Británii, Irsku, Malajsii, na Filipínách, Novém Zélandu, v Kataru, Slovinsku a Singapuru. V TOP 5 jsou pak také Drake, The Weeknd a k-popová skupina BTS.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Písní roku 2022 se stal hit Harryho Stylese As It Was, který zároveň podle BBC obsadil druhou příčku v žebříčku Apple Music a Deezer. Druhou nejstreamovanější písní je skladba Heat Waves britské indierockové skupiny Glass Animals. A třetí nejstreamovanější skladbou roku je kolaborace australského umělce The Kid LAROI s Justinem Bieberem STAY

Zpět
Sdílet
Diskuse