Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti PUMA.
21. prosince 2022 13:30
Čas čtení 2:49
Sponzorovaný obsah

Odvážné outfity i skvělá show Cost Contra a Ari Lennox. Takto vypadal festival Sole DXB v Dubaji

Odvážné outfity i skvělá show Cost Contra a Ari Lennox. Takto vypadal festival Sole DXB v Dubaji
Zdroj: Puma
KULTURA DUBAJ FESTIVALY MÓDA Z FESTIVALU
Uložit Uložené

Zažili jsme jedinečný festival v exotické Dubaji na vlastní kůži. Přečti si, jaké byly naše první pocity.

O víkendu 9. až 11. prosince 2022 proběhl v Dubaji festival Sole DXB. Letošní ročník se odehrával v poušti a dominoval mu dechberoucí výhled na mrakodrapy. Součástí programu byly sportovní atrakce, hudební vystoupení i instalace světových značek v čele s PUMOU, která na festivalu oslavila velkolepou formou své 75. výročí.

Tři dny nabité hudbou, sportem a tím nejlepším, co nabízí současná móda, jsme měli šanci na vlastní kůži zažít i my. Proto ti přinášíme aktuální report, ať s námi můžeš v chladných dnech načerpat trochu letních vibes. 

 Festival radosti v poušti

„Představ si, že jsi 14 dní před Vánoci v tričku, fouká teplý větřík a ty všude kolem sebe vidíš jen úsměvy a skvělé nápady. Víš, jak jsem si připadal? Jak na festivalu radosti. Všeobecně miluju festivaly, ale takovou energii a nápaditost ze všech stran, to jsem snad nezažil,“ začíná s vyprávěním zážitků kolega Vítek Zach.

puma, sole dxb
Zdroj: Puma
Sole DXB je třídenní festival mládeže a současné kultury, který propojuje svět módy, hudby, výtvarného umění a sportu. Svým hodnotovým zaměřením láká především mladé, sofistikované publikum z celého světa. Na předchozí ročník, který se konal v roce 2019, dorazilo více než 36 tisíc lidí ze 60 zemí.

Také letos se pořadatelům skvěle podařilo propojit sport, módu, umění a hudbu. Návštěvníci měli možnost vyzkoušet si různé druhy sportů včetně basketbalu nebo amerických inline, účastnit se módních přehlídek i koncertů. Přes různorodé zaměření však instalace působily uceleně.

sole dxb
Zdroj: Refresher/Vítězslav Zach

PUMA nechala návštěvníky, aby si navrhli tenisky

Vstup na festival se otevřel v pátek 9. prosince ve tři odpoledne. Jedním z prvních bodů festivalového programu byla panelová přednáška k příležitosti 75. výročí značky PUMA, která se konala v posledním podlaží třípatrového PUMA spotu. Kreativní ředitel PUMA, Heiko, a Upscal Vandal, který ve společnosti působí jako módní konzultant, odpovídali na zajímavé otázky týkající se značky a jejího vývoje. Zároveň představili plány na další rok, mezi něž patří například obnovení populární kolekce RS-X.

K nejzajímavějším atrakcím patřila bezesporu PUMA kreativní dílna. „Kdokoliv z návštěvníků si mohl nadesignovat oblečení. Vybrat si jakoukoliv nažehlovačku v libovolném množství a určit si, jaký kousek oblečení si s ní vyladí,“ popisuje Vítek. S plněním představ o designu tenisek RS-X pomáhali na místě návštěvníkům profesionální designéři. 

„Sám jsem to zkoušel a bylo až překvapivě mnoho možností, jak to pojmout. Na místě byl vzorník snad stovek barev a mohl jsem si vybrat design každého detailu boty včetně tkaniček, podrážek, textů i vložek do bot. Za ten víkend jsem tam potkal desítky lidí a přes rameno potají sledoval, jaké nápady si nechávají natisknout na své nové tenisky. Byly málokdy nudné a monotónní, ale naopak plné barev a extravagance,“ říká nadšeně. Ze všech amatérských návrhů PUMA vybrala jeden nejoriginálnější a s jeho autorem se domluvila na výrobě. Výsledné sneakers bude exkluzivně prodávat obchod PUMA v Dubai Mall, největším obchodním centru na světě.

puma, sole dxb
Zdroj: Puma

Jedna obří módní přehlídka

Jestli něco opravdu ovládlo celý festival, byla to právě móda. A to nejen v rámci prezentací jednotlivých značek. Sole DXB byl plný barev a krásných mladých lidí, kteří se nebáli projevit. Po celém areálu se bavily hloučky lidí v originálních outfitech, které působily promyšleně a zároveň dokonale odrážely uvolněnou atmosféru. „Původně jsem to ani neměl v plánu, ale část poslední noci jsem běhal po areálu a točil návštěvníky a jejich outfity, protože jsem z tak nápaditých kousků byl úplně paf,“ směje se Vítek. Ty se můžeš módou z Dubaje inspirovat v reels, které najdeš na našem Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Ari Lennox chytla za srdce, nejvíce překvapili Coast Contra 

Festival by se samozřejmě neobešel bez hudby a také po této stránce měl Sole DXB co nabídnout. Hudba byla slyšet z každého koutu areálu, ale jednotlivé stage se navzájem nerušily. Na pódiích vystoupila jména jako Jorja Smith, Central Cee, Aminé, Marwan Pablo nebo Rapsody. Mezi největší překvapení patřil koncert Coast Contra, kteří na pódium přinesli smršť rapové energie spojené s cool performancí. Naopak lehkým zklamáním byl Central Cee, u kterého publikum celý koncert pouze čekalo, než zahraje TikTok hit Doja.

Vítka nejvíce chytlo za srdce vystoupení Ari Lennox, která se předvedla v sobotu v pět hodin odpoledne. „Přiznávám se, že jsem ji neznal, ale její hlas, melodické skladby a propojení s živou hudbou kapely byly dokonalé. Navíc měla super publikum a noční vibe PUMA stage měl skvělou atmosféru. Dohromady jeden z nejlepších zážitků na Sole DXB,“ uzavírá.

puma, sole dxb
Zdroj: Puma
Domů
Sdílet
Diskuse