Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. prosince 2022 16:20
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Pozor na vadnou židli a mandlový dort. IKEA stahuje hned dva své produkty

Pozor na vadnou židli a mandlový dort. IKEA stahuje hned dva své produkty
Zdroj: Unsplash/Ueun Song
ZAJÍMAVOSTI ČESKO IKEA
Uložit Uložené

Švédský obchodní řetězec s nábytkem vydal hned dvě tisková prohlášení kvůli produktům, které stahuje z prodeje. Prvním je nebezpečná otočná židle ODGER, druhým je dezert značky Almondy.

IKEA varuje před nebezpečnou židlí ODGER v antracitové barvě s časovým razítkem před a včetně 2221 a naléhá na zákazníky, aby ji nepoužívali, uvedla společnost ve středeční tiskové zprávě. Existuje prý riziko, že hvězdicové podloží, na kterém je židle upevněna, se může zlomit. Zároveň upozornila na stažení šarže mandlového dortu Almondy s čokoládou Daim, v níž se našel kovový předmět.

Doporučeno
IKEA využívá psychologické triky, abys z ní nikdy neodešel s prázdnou, a její katalog má více kopií než bible IKEA využívá psychologické triky, abys z ní nikdy neodešel s prázdnou, a její katalog má více kopií než bible 6. září 2022 9:30

Židle v antracitové barvě s časovým razítkem před a včetně 2221 (22 označuje rok výroby a 21 týden, ve kterém byl výrobek vyroben) je nebezpečná kvůli riziku, že se hvězdicové podnoží zlomí. Zákazníci, kteří ji zakoupili, z ní mohou spadnout a zranit se.

ODGER
Zdroj: IKEA

„IKEA vyvíjí své výrobky pomocí přísného programu hodnocení rizik a testování, aby se ujistila, že výrobky splňují všechny platné zákony a normy na trzích, kde se prodávají. Přesto jsme dostali upozornění, že může prasknout hvězdicové podnoží otočné židle ODGER v antracitové barvě s časovým razítkem před a včetně 2221,“ osvětlil vedoucí komunikace firmy Petr Šašek.

Židli je možné vrátit a dostat za ni peníze zpět. „Lze ji vrátit v jakémkoli obchodním domě IKEA a zákazníkům vrátíme plnou kupní cenu. Doklad o nákupu nepožadujeme,“ dodal Šašek.

Kov v dortu

O dalším staženém produktu z prodeje musela IKEA informovat ještě ve stejný den. V mandlovém dortu značky Almondy s čokoládou Daim se totiž našel kovový předmět. „Stažení se týká 400g mandlového dortu Almondy s čokoládou Daim zakoupeného v obchodních domech IKEA, s kódem šarže L2140 a datem minimální trvanlivosti 18. 11. 2023,“ řekl Šašek.

Daim
Zdroj: IKEA

I zde se zákazníci dočkají vrácení plné částky. „Společnost Almondy vyzývá spotřebitele, kteří si tento výrobek zakoupili, aby jej buď vrátili do obchodního domu, kde byl zakoupen a kde jim vrátíme plnou částku, nebo aby kontaktovali společnost Almondy na odkazu www.almondy.com,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse