Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. prosince 2022 8:30
Čas čtení 2:30
Adéla Švehlíková

Emily in Paris: Popisujeme fashion novinky, které přinesla 3. série

MÓDA NETFLIX
Uložit Uložené

Seriál Emily in Paris se po roce opět vrátil na obrazovky a s ním i nová dávka ikonických fashion momentů. V dnešním článku tě seznámíme s novinkami v šatníku samotné Emily i některých vedlejších postav.

Seriál od Netflixu Emily in Paris se po roce znovu vrátil na obrazovky se 3. sérií, v níž hlavní roli Emily Cooper opět ztvárnila Lily Collins. Stejně jako v předešlých sériích, ani v této není nouze o pořádnou dávku módních kreací. 

Emily in Paris.
Emily in Paris. Zdroj: Netflix/propagační materiál


Američanka Emily je z Chicaga vyslána do Paříže kvůli pracovní nabídce od uznávané francouzské marketingové firmy. Při té příležitosti potkává nové lidi, přizpůsobuje svůj životní styl francouzské kultuře a čelí novým výzvám. Takto začíná první série seriálu, přičemž z hlediska děje se ani u následujících dvou sérií nic zásadního nezměnilo. Módní kousky ale ano.
 
Často se můžeme setkat s negativní kritikou na šatník Emily, a to kvůli přehnanosti jednotlivých looků. Ty ve většině případů bijí do očí výraznými barvami, vzory a siluetami a jsou označovány jako OTT (over the top). Styl Emily je odrazem její osobnosti, která je energická, pozitivní a často i hodně naivní. Jedná se o směs, která sice není šálkem kávy pro každého, ale ve skutečnosti se jedná o strategicky poskládané kousky skládačky. Proto je třeba na outfity Emily nazírat komplexně a nehodnotit je pouze z hlediska vizuálního.
 
Kostýmní návrhářkou se během natáčení 3. série stala Marylin Fitoussi, která se spolu s Patriciou Fields podílela na stylingu již v předešlých sezonách. Tentokrát však vystoupila ze stínu Patricie a z pozice kostýmní designérky řídila tuto sérii debutově zcela sama.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Pro indický Elle prozradila, že výběr oděvních kousků do seriálu pojala jako kombinaci vintage nálezů spolu s tvorbou mladých francouzských designérů. Nejtěžším úkolem pro ni bylo pracovat s již osobitým stylem postavy Emily Cooper takovým způsobem, aby se její styling z předešlých sérií neopakoval. V tomto ohledu byla i sama herečka Lily Collins nápomocná a při fittingu vždy upozornila na opakující se vzorce. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marylin Fitoussi (@mshangaimx)


K tomu, aby bylo docíleno novinek v garderobě Emily, zaměřila Marylin svou pozornost na hledání nových módních designérů. Účelem bylo také dát novým tvářím na poli módní scény příležitost, která představuje celosvětové zviditelnění. Jmenovitě jimi byli například Kevin Germanier, Ludovic de Saint Sernin, Maje, Maison Mirae, Magda Butrym a mnoho dalších. Mimo jiné jsme mohli na Emily zaznamenat i cenově dostupnější značky kvůli kritice finančního umístění jejího charakteru, a tak její šatník ve 3. sérii představuje větší vyváženost než v těch předchozích. 
 
Další novinkou v imagi Emily je ostříhaná ofina. Ta reprezentuje její snahu vypadat jako Pařížanka, přičemž ale nezapře svou americkou osobnost. Marylin volbou ofiny rovněž inspirovala ikona 60. let – Jane Birkin. To má ale symbolizovat nostalgii dodávající moderním oděvům vintage nádech. Tuto estetiku podtrhuje i archivní šat od Jeana Paula Gaultiera a Christiana Lacroixe. Co se týče barevné palety oděvů, ta v sobě odrážela Emilyinu větší usazenost v životě. Toho bylo docíleno prostřednictvím volby jemnějších barev, díky čemuž celý šatník působil více francouzským dojmem.

Emily in Paris.
Emily in Paris. Zdroj: Netflix/propagační materiál


Kromě hlavní hrdinky se v seriálu objevují i vedlejší postavy Camille a Sylvie, které ztvárňují francouzské herečky Camille Razat a Philippine Leroy-Beaulieu. Ty hned po Emily vnímáme svým stylem jako nejvýraznější. U obou se jedná o úplně odlišné kostýmy, v porovnání s tím, co má na sobě Lily Collins.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Camille, kterou hraje stejnojmenná herečka, je blízkou kamarádkou Emily a přítelkyní charismatického kuchaře Gabriela. Pochází ze zaopatřené rodiny, což se v jejím stylu promítá formou elegantního minimalismu. Často ve svých outfitech pracuje s typickými prvky francouzského šatníku, jako jsou proužky nebo baret. Ty pak interpretuje do moderního pojetí.

Emily in Paris.
Emily in Paris. Zdroj: Netflix/propagační materiál


Šéfka Sylvie, ztvárněná Philippine, je naopak svým oděvem prezentována jako zralá vášnivá Francouzka se schopností jít do všeho po hlavě. K tomu jí dopomáhá i zařazení pánských prvků do své garderoby, jako jsou různé druhy sak či volné střihy oděvů neformujících její postavu. Obvykle je spatřena i v monochromatických kouscích, díky čemuž vypadá v roli šéfky sjednoceně a důstojně.
 
Níže najdeš výběr dalších outfitů, které nás ve 3. sérii zaujaly nejvíce.  

Emily in Paris.Emily in Paris.Emily in Paris.Emily in Paris.
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse