Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Van Deer.
30. prosince 2022 12:35
Čas čtení 1:19
Sponzorovaný obsah

Van Deer – lyže, které vám dají křídla

Van Deer – lyže, které vám dají křídla
Zdroj: Van Deer
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na trhu se objevila nová exkluzivní značka Van Deer. Sjezdové lyže, na jejichž vývoj a výrobu dohlíží bývalý famózní slalomář Marcel Hirscher, nyní proslavuje i jeden z nejlepších slalomářů současnosti, Nor Henrik Kristoffersen.

Nové lyže výrazně ovlivnil osminásobný celkový vítěz Světového poháru Hirscher a jeho výjimečný profesionální přístup k vybavení. Marcelova posedlost šťourat se a hrát si s věcmi i jeho perfekcionismus často lidi kolem něj přiváděly k šílenství. Zároveň z něj právě toto udělalo jednoho z nejúspěšnějších lyžařů všech dob.

Není divu, že se díky Marcelovi do celého procesu zapojil i sportovní gigant Red Bull. Van Deer s Marcelem Hirscherem se tak nyní zaměřují na vývoj a výrobu špičkových, určitě ne levných lyží, které jsou určeny pro závodníky všech kategorií, experty a lyžařské fajnšmekry.

Právě podle slavného Rakušana dostaly nové sjezdové lyže i jméno – „deer“, anglicky jelen, je německy „hirsch“ (což vychází ze jména Hirscher). 

Samozřejmostí jsou špičkové materiály a přesná manuální výroba, kdy si odborníci hrají doslova s každým párem. Volí spíše malé série než velkosériovou výrobu. A dávají přednost špičkovým rakouským surovinám z místních zdrojů před levnějšími dováženými komponenty.

V nabídce je několik modelů od juniorských a závodních lyží až po freeridové nebo skitouringové lyže. Každý model byl vyvinut a osobně schválen legendárním lyžařem. A každý pár, který opouští továrnu, získává i originální povrchovou úpravu RaceRoom podle Hirscherových standardů.

Vedle Kristoffersena začal letos na Van Deerech závodit ve Světovém poháru sjezdařů i další Nor Timon Haugan, Brit Charlie Raposo nebo rakouský freerider Tobi Tritscher.

O tom, že jsou nové lyže dobré a drží krok s osvědčenými značkami, svědčí i první výsledky ze závodů. Kristoffersen dojel první obřák sezony v rakouském Söldenu na skvělém třetím místě. A Haugan ve slalomu FIS ve finském Levi skončil koncem listopadu druhý a porazil skvělé slalomáře jako například Švýcary Daniela Yuleho nebo Lucu Aerniho.

Van Deer si určil zajímavou filozofii. Značka chce, aby měli všichni přístup k tomu nejlepšímu lyžařskému vybavení na světě, bez ohledu na věk, zkušenosti a typ lyžaře. Ať je to mladík, který se chystá na svůj první závod FIS, nebo etablovaný závodník na stupních vítězů ve Světovém poháru – tyto závodní lyže jsou identicky konstruovány a ručně vyráběny z úplně stejných špičkových materiálů.

Zpět
Sdílet
Diskuse